ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

08:45 19.10


У Полтаві стартує опалювальний сезон

Комунальне підприємство "Полтаватееплоенерго" з понеділка почало давати тепло у дитячі садочки, лікарні. Протягом трьох днів в оселях полтавців потеплішає і батареї почнуть гарячішати.

Так, у Полтаві увімкнули централізоване опалення до дев’яти медзакладів із 41 та до 10 із майже пів сотні дитсадків. Не подають тепло нині в ті установи, які щодо цього не звернулися до "Полтаватеплоенерго", повідомив Суспільного речник підприємства Олександр Циганок.

За його словами, після подачі тепла до усіх закладів соцсфери підприємство може мати близько 3 мільйонів гривень збитків щодня. Аби цього не було, говорить Олександр Циганок, треба надати компенсацію або ж підвищувати тарифи.

Дізнатися, які саме установи у громаді поки без опалення і чому вони не попросили про підключення, кореспонденти Суспільного не змогли. В управлінні житлово-комунального господарства та пресслужбі міської ради пообіцяли дізнатися інформацію згодом, а після цього – на повідомлення та дзвінки не відповідали.

Коли саме розпочнуть опалювальний сезон у будинках Полтавської громади, поки не відомо, сказала керівниця пресслужби міськради Аліна Рябоконь.

"Із 41 лікарні, яка територіально перебуває на території нашого міста, дев’ять уже з теплом. Із 48 територіально розташованих у міста Полтаві закладів дошкільної освіти десять уже з теплом. Якщо у підприємства є технічна можливість виконати включення і відповідне звернення надійшло від тієї чи іншої установи, фахівці «Полтаватеплоенерго» здійснюють підключення", – каже речник підприємства "Полтаватеплоенерго" Олександр Циганок..

Підключити до опалення можуть усі заклади соцсфери, однак тоді підприємство матиме 3 мільйони гривень збитків щодня, повідомляє Suspilne.media.

"Ми маємо чистий некомпенсований збиток у понад 600 мільйонів гривень виключно за газ і понад 60 мільйонів гривень – це виключно його транспортування. Це та заборгованість, яка утворилась внаслідок різниці в тарифах за попередні періоди", – додає Олександр Циганок.

"Йдуть перемовини з Офісом президента, з урядом для того, щоб зробити компенсаційні заходи. Компенсація б надходила до обласного бюджету і (була б – ред.) можливість її направити на відшкодування цієї різниці тарифів для "Полтаватеплоенерго", – розповідає начальник обласного управління житлово-комунального господарства Едуард Рева.

За словами Едуарда Реви, питання про підняття тарифів для бюджетних установ мають винести на розгляд сесії обласної ради.


 .

теплоенерго, опалення

За темою:

  • На Полтавщині завершується опалювальний сезон
  • Опалення полтавцям відключать наприкінці березня
  • Тепловізор ThermEye: Переглядайте світ у новому світлі з високотехнологічними рішеннями
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.