ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:00 06.11


На Полтавщині голову ОТГ підозрюють у корупції

СБУ викрила мільйонні збитки бюджету під час реконструкції інфраструктурних об’єктів Полтавщини. Підозру вручили пану Процику.

Голову ОТГ на Полтавщині підозрюють у корупції під час проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу. Збитки, яких завдано державі, становлять 2 мільйони гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відзначається, що службові особи однієї з об'єднаних територіальних громад регіону уклали договір на проведення ремонтно-будівельних робіт спортивного комплексу. Загальна вартість договору становила 37 млн грн. Як нам стало відомо, мова про Ігоря Процика, голову Щербанівської ОТГ.

Згідно з результатами виконаних робіт, підрядник склав відповідний акт, до якого входили обладнання та матеріальні цінності. Незважаючи на те, що їх не поставили – службові особи ОТГ ці акти сплатили в повному обсязі.

Експертиза підтвердила факт завищення вартості робіт і встановила, що державі було завдано збитків у розмірі 2 мільйони гривень.

Очільнику громади повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Голові ОТГ Процику загрожує позбавлення волі на строк до 5 років. Триває досудове розслідування, вирішується питання щодо оголошення підозр іншим фігурантам кримінального провадження.

Нагадаємо, будівництво басейну у Розсошенцях розпочало у 2017 році ТОВ "БК "Центр-Буд" із очікуваною вартістю у 35 млн грн, а завершило — ТОВ "СВ-Білдінг" з фінальною вартістю у понад 56 млн грн. Обидва підприємства були пов'язані між собою. Поки будувався басейн, керівник "БК "Центр-Буд" Сергій Штрікуль встиг отримати підозру у розкраданні 5,3 млн грн на іншому об’єкті — реконструкції терміналу аеропорту "Полтава".
 

корупція, влада, СБУ, скандал, Ігор Процик

За темою:

  • Полтавець погрожував ножем та провокував на конфлікт
  • Скандал: полтавці посварилися через обрізку берез у дворі
  • Несправедливий розподіл премій: працівники КАТП-1628 погрожували страйком
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.