ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:02 10.06


У Козельщинському районі побили АТОвця за те, що він ходив з чубом та у військовій формі

Два уродженця селища Козельщина побили учасника АТО через те, що їм не сподобались його чуб та військова форма. За це чоловіки потрапили під суд.

Козельщинський районний суд розглянув справу двох обвинувачених, які побили учасника АТО за те, що він мав зачіску у вигляді чуба та ходив у військовій формі. За хуліганство чоловікам призначили по півтора та два роки позбавлення волі. Однак суд звільнив їх від відбування покарання у вигляді позбавлення волі, призначивши один та два роки відповідно іспитового строку.

Подія сталась 21.02.2016 року близько 19:00. Четверо чоловіків розпивали спиртне біля магазину. У цей час повз них пройшов учасник АТО разом зі своєю знайомою. Двоє чоловіків з компанії почали чіплятися до військового та один з них запитував: "Чого ти, як клоун? Де ти служив? Чого ти ходиш у формі? А кого знаєш з "Айдару"?" При цьому висловлювався нецензурно. З'ясування стосунків переросло в бійку – чоловіки почали бити руками і ногами військового.

У результаті цього учасник АТО отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з поверхневою раною в ділянці правої брови, синцями на верхній повіці правого ока, саднами на лівій щоці, в лівій завушній ділянці та інші. Згідно з висновком експерта, отримані травми належать до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Один із нападників знав потерпілого, бо він проживав у сусідньому з ним будинку. На суді чоловіки частково визнали свою провину. Знайома військового, яка стала свідком хуліганства, розповіла, що попросила в той вечір потерпілого провести її додому. Коли розпочалася бійка, то жінка намагалась відтягнути обвинувачених. Один із нападників вдарив її в обличчя та розбив ніс. Потім жінка побігла до подруги, яка мешкала поруч. Коли приїхала поліція, обвинувачені продовжували пити пиво в їх присутності та нецензурно лаятися. Жінка також зверталась до поліції за фактом її побиття, але потім забрала заяву, оскільки мати нападників про це попросила.

Кілька свідків на суді також підтвердили, що бачили, як в той день двоє чоловіків били військового.

Із нападників суд ухвалив стягнути на користь потерпілого 10 тисяч гривень за завдану моральну шкоду. А також 7.2 тисячі гривень на користь районного бюджету Козельщинського району Полтавської області, в рахунок відшкодування витрат Козельщинської ЦРЛ на лікування потерпілого.

Вирок може бути оскаржений до 8 липня. Якщо апеляцію не подаватимуть, то він набере законної сили.

АТОвці, суд, бійка, Козельщина

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.