ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:57 10.06


Сім років тюрми призначили жінці, яка вдарила сокирою нападника і покинула його помирати

У Зіньківському районі чоловік напав на жінку і хотів її зґвалтувати. Коли співмешканець жінки почав битися з нападником, то вона вдарила винуватця обухом сокири і він помер. За це жінка і її співмешканець постали перед судом.

Гадяцький районний суд призначив сім років позбавлення волі жінці, яка вдарила обухом сокири свого нападника. Чоловік намагався її зґвалтувати, але йому завадив співмешканець жінки. Коли вона побачила, що нападник "виграє" в сутичці, то вдарила його. Після удару чоловік ще залишався живим, міг підвестися і розмовляти. Однак через відсутність медичної допомоги він помер.

Це сталося в с.Вільхове Зінківського району. Чоловік прийшов до будинку знайомої та тривалий час там перебував. Під час спілкування він накинувся на неї, затягнув до літньої кухні, повалив на підлогу та проти її волі почав роздягати. Жінка закричала та покликала на допомогу. Її крики почув співмешканець. Прибігши до літньої кухні, чоловік почав битися з нападником. Коли чоловік почав душити співмешканця жінки, вона взяла сокиру і вдарила нападника обухом по голові. Потерпілий почав підніматися з землі і погрожувати подружжю. Натомість чоловік і жінка зайшли до свого будинку і пішли відпочивати.

Близько 4:00 жінка вийшла на подвір'я і побачила, що її нападник мертвий. Тоді вона попрохала рідного брата загиблого, який також був у будинку, та свого неповнолітнього сина перенести тіло чоловіка до приміщення сараю сусіднього господарства, в якому ніхто не проживав. Через день після цього, близько 21:00 жінка разом зі своїм співмешканцем завантажили тіло вбитого на візок, відвезли його за село, до лісистої місцевості, неподалік від кладовища. І там чоловік закопав його тіло.

На суді жінка розповіла, що того дня разом зі співмешканцем, потерпілим та його братом випили пляшку горілки. Вона не визнала вину і сказала, що не мала наміру вбивати – лише хотіла захистити свого співмешканця.

Чоловік також не визнав свою вину. Він сказав, що захищав жінку і потреб викликати швидку нападнику не було, оскільки він після нанесеного удару сокирою був живий.

Брат померлого сказав, що перебував у стані алкогольного сп'яніння, коли переносив тіло родича до сараю. Під картузом у потерпілого він побачив засохші плями крові, але не знав, що брат мертвий. Про його смерть чоловік дізнався пізніше. Будь-яких претензій брат померлого до обвинувачених не мав і цивільний позов про відшкодування йому моральної чи матеріальної шкоди не заявляв.

Судово-медичні експерти зазначили, що, враховуючи характер отриманої черепно-мозкової травми, у разі надання чоловіку своєчасної спеціалізованої медичної допомоги його життя можна було б врятувати.

Під час судово-токсикологічного дослідження крові померлого виявлено етиловий спирт в концентрації 2.9 проміле. Така кількість відповідає сильному ступеню алкогольного сп'яніння.

На досудовому розслідуванні дії жінки та її співмешканця кваліфіковані за ч.1 ст.115 КК України як умисне вбивство. Однак, на думку суду, в ході розгляду кримінального провадження ознаки умисного вбивства не підтвердились. Дії обвинувачених перекваліфікували. Жінку визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). А співмешканця жінки визнали винним у скоєнні злочину за ст.136 КК України (Ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані). Чоловіку призначили три роки обмеження волі, але звільнили від покарання, встановивши іспитовий строк терміном на два роки.

суд, напад, Зіньків

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.