ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:24 11.06


Музей дальньої авіації в Полтаві можуть ліквідувати

На офіційному сайті Полтавської облдержадміністрації зявився проект рішення обласної ради "Про припинення діяльності обласної комунальної установи "Полтавський музей дальньої авіації".

Згідно з рішенням, якщо воно буде прийняте, Управління культури Полтавської облдержадміністрації прийме від ліквідаційної комісії архівну та іншу документацію, що пов’язана з діяльністю обласної комунальної установи "Полтавський музей дальньої авіації".

Управління має також забезпечити передачу музейних предметів державної частини Музейного фонду України ОКУ "Полтавський музей дальньої авіації" на постійне зберігання іншим музеям відповідно до вимог чинного законодавства.

Контроль за виконанням рішення покладуть на постійну комісію обласної ради з питань бюджету та управління майном.

Полтавський музей дальньої авіації під відкритим небом існує з 2007 року. До експозиції музею увійшли дев’ять літаків різного призначення та авіаційні засоби ураження - авіаційні бомби вагою від 100 до 9000 кг, авіаційні крилаті ракети КСР-2, КСР-5, Х-22, а також експонати аварійно-рятувального спорядження.

На території музею встановлено пам’ятник військовослужбовцям Червоної армії та ВПС США, які загинули у червні 1944 року під час нальоту німецької авіації тощо.

музей, ліквідація, сесія

За темою:

  • У Полтаві висадили дуб до річниці підписання шведсько-українського союзу
  • Стародавній скіфський кинджал став музейним раритетом
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.