ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:04 12.06


Двоє полтавців увійшли до десятки фіналістів всеукраїнського конкурсу художнього репортажу

14 червня у Києві буде оголошено переможця Конкурсу художнього репортажу імені Майка Йогансена "Самовидець". Серед 10 кращих авторів - полтавці Олександр Коба та Володимир Шередега.

Конкурс художнього репортажу "Самовидець" проходить в Україні вже вчетверте. Його організатор - видавництво "Темпора", чиєю фішкою є репортажистика різних країн. Цього року конкурс отримав ім’я українського письменника, представника Розстріляного Відродження Майка Йогансена, який працював у цьому жанрі.

Тема цьогорічного "Самовидця" - "Війна. Життя de facto".

Бажаючі мали подати на конкурс художній репортаж розміром до 40.000 знаків. Текст мав бути українською і раніше ніде не публікуватися. За умовами автор повинен спиратися на власний досвід, добре знати тему, орієнтуватися в інших текстах, написаних на вибрану тематику, прагнути об’єктивності. Також зазначалося, що важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями репортажу. Оповідь повинна бути не сухою газетною, а саме художньою.

У журі "Самовидця" цього року - журналіст та автор книги "Чорна лихоманка: нелегальний видобуток вугілля на Донбасі" Денис Казанський, головний редактор "Українського журналу" Петро Андрусєчко та автор книги "Україна: Масштаб 1:1" Олег Криштопа.

7 червня організатори оголосили фіналістів конкурсу. Серед десяти репортажистів двоє полтавців. Це учасники АТО з полку "Дніпро-1" Олександр Коба і Володимир Шередега. Вже 14 червня на церемонії нагородження у Києві в книгарні "Є" (вул. Лисенка, 3) вони мають шанс стати переможцями конкурсу.

Як говорить Олександр Коба, його репортаж "розповідає про життя на передовій, про те, що відбувається з внутрішнім світом бійця, який повертається з війни на коротку ротацію в мирне життя, а також про те, як змінюється світогляд людини, яка зіткнулася з війною".

Текст Володимира Шередеги розповідає "в першу чергу про життя в сірій зоні на лінії розмежування, де нема ніякої влади, комунікацій, взагалі нічого". До речі, зараз він працює над книгою про свій досвід у зоні АТО і щодо в нього вже є домовленість з одним з великих українських видавництв.

Репортажі полтавців видавництво "Темпора" надрукує у альманасі "Veni, Vidi, Scripsi", а переможець отримає можливість випустити свою книгу репортажів.

Проте це не єдиний приз для переможців. Грошова нагорода для першого місця становить 10 тис грн, за друге - 7 тис грн друге і за третє - 5 тис грн.

конкурс, книжки, репортаж

За темою:

  • "Пливи рибо любов" - стартував літературний конкурс на Полтавщині 
  • На Полтавщині оголосили конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання БВПД
  • На Полтавщині визначили чотирьох переможців конкурсу "Учитель року-2024"
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.