ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:03 13.06


У Кременчуці в яйцях із ринку знайшли сальмонеллу

У Кременчуці зросла кількість випадків сальмонельозу, в числі хворих є діти. Через вживання домашнього майонезу потрапила в лікарню сім'я кременчужан з діагнозом сальмонельоз.

Як виявилося, соус, яким заправляли салат, приготували з домашніх яєць, куплених на Центральному ринку. Санітарні лікарі виявили сальмонелу - збудник захворювання. З'ясувалося, що яйця купили на базарі у приватників.

Як повідомила завідувачка відділенням профілактики інфекційних захворювань Державної санепідслужби Кременчука Лариса Коровіна, з початку року захворюваність на сальмонельоз зросла на 12.7 відсотка - за п'ять місяців зареєстровано 18 випадків. 13 з них пов'язані з вживанням домашніх продуктів, а чотири пов'язані з придбанням товарів на ринках (Центральному, Троїцькому та на зупинці "Г.Сталінграда" (тепер Героїв України). Вона додала, що серед хворих дитина у віці до п'яти років, а інший шкільного віку.

Л.Коровіна зазначила, що харчовий шлях передачі інфекції є основним. Більше половини випадків захворювання на сальмонельоз пов'язані з вживанням в їжу курячих яєць. Збудник захворювання може знаходиться в домашньому молоці, в м'ясних продуктах і майонезі домашнього приготування.

Нагадаємо, епідеміологи застерігають від вживання інфікованих продуктів і закликають вживати всіх заходів для предупрежденяія захворювання, а також утриматися від покупок на стихійних ринках.

хвороба, сальмонелльоз, Кременчук, яйця

За темою:

  • Серед полтавців почастішали випадки хвороби Лайма
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.