ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:42 13.06


У Полтаві псевдо-валютчику призначили більше трьох років тюрми за крадіжку грошей у покупців

Суд призначив три роки шість місяців полтавському псевдо-валютчику, який пограбував на більше ніж 27 тисяч доларів США двох покупців. Коли чоловіки хотіли обміняти в нього долари на гривні, то на них нападали і відбирали гроші.

Октябрський районний суд виніс вирок грузину, який у Полтаві пограбував двох людей на 27 тисяч 40 доларів США. Коли чоловіки зустрічались із псевдо-валютчиком, то у вказаному місці на них нападали, били і грабували. Винуватцю призначили три роки шість місяців позбавлення волі.

Грузин діяв у Полтаві ще з однією особою, матеріали кримінального провадження щодо якої розглядатимуть окремо. Разом із ним чоловік напав двічі. Так, 24 серпня 2015 року вони зустрілися з покупцем. Із ним чоловіки завчасно домовились зустрітися на перехресті вулиць Театральна та Балакіна в Полтаві, аби обміняти долари покупця на гривні. Коли покупець прийшов, то чоловіки повалили його на землю, почали бити кулаками, ногами і вкрали 4040 доларів США. Згідно з курсом НБУ, ця сума на той час становила 89 тисяч 266 гривень. Про що зазначається в матеріалах справи, яка розміщена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Удруге чоловіки напали 10 вересня 2015 року близько 19:00. Знайшовши покупця, вони домовились зустрітись, щоб обміняти гроші. Зустрівшись, один із чоловіків почав душити покупця, а інший бити. Після чого вони забрали барсетку потерпілого, в якій знаходилось 23 тисячі доларів США. Тобто 506 тисяч 180 гривень 74 копійки (згідно з курсом НБУ, станом на 10 вересня 2015 року).

На суді обвинувачений розкаявся та повідомив, що відшкодував потерпілим завдані їм збитки. Потерпілі підтвердили цю інформацію та зазначили, що претензій до чоловіка не мають.

Колегія суддів Октябрського районного суду визнала чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 (Грабіж) та ч.4 ст.187 КК України (Розбій). Крім позбавлення волі, в нього конфіскують частину належного йому майна.

До набрання вироком законної сили чоловіка триматимуть під вартою. Вирок вважатиметься чинним, якщо до 4 липня його не оскаржать.

валюта, суд, напад

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.