ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:09 15.06


Затриманому на хабарі в 15 тисяч гривень керівнику Кременчуцької МСЕК призначили штраф

Обвинуваченому в корупції голові Кременчуцької МСЕК №1 суд призначив 25.5 тисячі гривень штрафу. Лікар вимагав 15 тисяч гривень за оформлення першої групи інвалідності чоловіку, стан здоров'я якого після ДТП був вкрай важкий.

Автозаводський районний суд Кременчука присудив штраф у сумі 25 тисяч 500 гривень голові комісії Кременчуцької медико-санітарної експертної комісії №1 (МСЕК). Його визнали винним в отриманні 15 тисяч гривень хабара.

Суд встановив, що в 2007 році він працював лікарем-невропатологом обласної МСЕК. Під час встановлення одному з пацієнтів ІІ групи інвалідності, чоловіки порозумілися і тривалий час спілкувались.

Наказом від 17.12.2014 Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕ) лікаря призначили на посаду голови Кременчуцької міжрайонної медико-соціальної експертизи №1 загального профілю.

26.03.2016 до чоловіка, який спілкувався з лікарем, звернулася жінка. Вона попрохала його поговорити з лікарем, аби той допоміг оформити І групу інвалідності її близькій особі – чоловіку, який у лютому потрапив у ДТП. Внаслідок аварії чоловік отримав політравму; відкритий скалковий перелом правої та лівої стегнової кістки зі зміщенням уламків; закритий перелом обох кінцівок передпліччя; закриту травму живота; розрив селезінки; розрив брижів сигмоподібної кишки; внутрішньочеревну кровотечу; забій грудної клітини; хімічний опік очей та обличчя.

Знайомий лікаря пообіцяв жінці допомогти в оформленні інвалідності. Чоловік розповів голові Кременчуцької МСЕК №1 про пацієнта, якому треба допомогти. Лікар домовився із чоловіком, що за виконання послуги його знайома має сплатити 15 тисяч гривень. За цю суму лікар пообіцяв допомогти встановити І групу інвалідності, строком на три роки. Почувши від знайомого ціну, яку назвав лікар, жінка погодилась.

20.04.2016 посередник отримав обумовлений хабар і, приїхавши до будівлі Кременчуцької МСЕК №1, віддав лікарю гроші. Цього ж дня лікар оформив пакет документів. Після цього, близько 15:57 слідчий поліції провів обшук в салоні автомобіля, під час якого у лікаря виявлено 15 тисяч гривень.

Дії голови Кременчуцької МСЕК №1 кваліфіковані за ч.1 ст.368 КК України як прохання неправомірної вигоди та одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи буд-якої дії з використанням службового становища.

29.04.2016 між прокурором відділу прокуратури Полтавської області та на той час підозрюваним укладена угода про визнання винуватості. Вони домовились, що за цей злочин лікарю призначать покарання у виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто 25.5 тисячі гривень. А також лікаря позбавлять права обіймати посади, пов'язані із здійсненням організаційно-розпорядчих функцій в органах МСЕК, державної влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форми власності, строком два роки.

Суд затвердив дану угоду, а 15 тисяч гривень суд вирішив повернути законному власнику.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід у виді особистого зобов'язання, що застосований до лікаря, залишать без змін.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Його можна оскаржити до 9 липня.

хабар, МСЕК, суд, Кременчук

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.