ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:44 15.06


Ще одне порушення на дітях: до садочків поставляли неякісне молоко й сир

Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету України виявило порушення з боку ТОВ "Прогрес ВТЦ", яке постачає молоко в дошкільні навчальні заклади Полтави.

Розслідування пройшло на основі матеріалів місцевої прокуратури та проведеної експертизи продукції, вилученої в дитячих навчальних закладах.

Після контрольної закупівлі масла селянського солодковершкового 72.8 відсотка жиру торгової марки "Молочний Дар" і масла селянського солодковершкового 72.8 відсотка жиру торгової марки "МОЛПРОМ" було встановлено, що зазначена продукція не відповідає вимогам нормативних документів за фізико-хімічними показниками.

Молочні продукти містять рослинні жири, що є недопустимим, хоча на упаковках масла розміщено позначення ДСТУ 4399:2005.

Крім того, за результатами експертизи сиру з масовою часткою жиру 18 відсотків встановлено, що відібрані зразки сиру не відповідають вимогам нормативних документів, в тому числі за фізико-хімічними показниками. Масова частка рослинного жиру в сирі кисломолочному склала 35.1 відсотка. При цьому за вимогами нормативних документів рослинних жирів у сирі кисломолочному не повинно бути взагалі, а масова частка загального жиру може становити від 2 до 18 відсотків. Відповідно до постанови Кабміну №1591 використання для харчування дітей харчових продуктів із застосуванням рослинних жирів - заборонено.

Подібні дії виробників зазначеної продукції є порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуцуренціі, зокрема, статті 15-1 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції", в частині поширення неправдивої інформації, що вводить в оману.

За вказані порушення до виробників зазначеної молочної продукції були застосовані штрафні санкції в загальному розмірі 44 тис.грн.

АМКУ також встановив, що постачальник зазначеної вище молочної продукції - ТОВ "Прогрес ВТЦ" - здійснював поставки в дошкільні навчальні заклади Полтави твердого сиру невстановленого походження і якості, який, відповідно до постанови Кабміну, забороняється давати дітям, в тому числі дошкільного віку.

Дії ТОВ" Прогрес ВТЦ "містять ознаки злочину за ст.227 Кримінального кодексу України" Випуск або реалізація недоброякісної продукції, 

- сказано в повідомленні АМКУ.

Про кримінальне правопорушення повідомлено в Управління захисту економіки Нацполіціі України та ГУ Національної поліції в Полтавській області.

АМКУ, молоко, сир

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.