ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:18 15.06


У Свято-Успенському храмі встановлюють унікальний іконостас

Унікальний різьблений іконостас у стилі бароко прикрасить Свято-Успенський собор. Полтавці та гості міста побачать його вже на Трійцю.

У Свято-Успенському соборі майстри почали монтувати дерев'яні елементи різьби в іконостас. Над ним почали працювати ще два роки тому. В рами ручної роботи вставляють нові ікони, обрамлені золотом. Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір розповідає, що ідея липового іконостасу виникла з початку відродження храму. Яким він був у зруйнованому 1935 року храмі, ніхто не знає.

Федір, Архієпископ Полтавський і Кременчуцький, говорить:

Усі ці орнаменти, елементи, вони взяті із зразків барокових іконостасів. Вони мають певне символічне значення це виноградна лоза. Іконостас виготовляють полтавські майстри, бригада різьбярів на чолі з Романом Ругаловим, унікальність ще полягає в тому, що ці майстри виконували іконостаси для знакових храмів Полтавської області - Мгарський монастир, Хрестовоздвиженський монастир...

Спочатку розробили макет. Іконостас фактично висить у повітрі, кріпиться за допомогою спеціального каркасу. Він витримає вологу та перепади температури. Подібного немає в жодному храмі України. До Трійці планують встановити всі деталі іконостасу та дві ікони Святого Миколая та Успіня Богородиці. Восени його освятить Філарет.

собор, храм, церква, іконостас, Федір

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.