ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:30 08.03


"Не зустрічав жодного поляка, який би відмовився допомогти" - Дитятьєв

Колишній футболіст полтавської "Ворскли" Олексій Дитятьєв розповів, як допомагає евакуювати українські родини до Польщі.

 

Український захисник польської "Краковії" Олексій Дитятьєв розповів про допомогу українським сім'ям після російського вторгнення на територію рідної країни.

"У мене тут справжній конвеєр. Щодня ми приймаємо сім’ї, всіх, хто звертається по допомогу, зводжу з необхідними людьми. Комунікація доволі складна, адже багато українців не знають іноземної мови. Отож, знайомлю з потрібними людьми, перекладаємо, шукаємо квартири.

От я зараз їду додому і на мені "висить" ще три сім’ї, які прямують від кордону до Кракова та його околиць. У тилу сприяємо, чим можемо. Багато різних проблем. Дуже допомагає Ігор Худоб’як, телефонує з Кіпру. Ми знаходимо людей у Львові, веземо на кордон, з кордону забираємо в Краків. Я увесь час на телефоні. Кому можемо – допомагаємо. 

Я був дуже здивований тим, як відреагувала Польща. Не тільки влада, але й прості люди. Ще не зустрів тут жодної людини, яка відмовилася би допомогти. Більшість поляків надають свої кімнати, помешкання, впускають у будинки, які пустують. Ось зараз заселяю сім’ю з України – три жінки, одна дитина і три коти. Їм безкоштовно надають цілий дім – на необмежений термін. При цьому, нам не потрібно забувати, що ми – у гостях. Кожна нація має прошарок людей, які цього не цінують, і українці – не виняток. Але нам ніхто нічим не зобов’язаний. Коли ж нас хтось прихистив, ми повинні цінувати це, поводитися чемно, показати себе акуратними і вдячними. Не хочу наводити погані приклади, але бували випадки. Дуже сподіваюся, що українці, які продовжують сюди їхати, з величезним розумінням і вдячністю поставляться до тих, хто їх приймає.

Поляки дуже сильно допомагають. Кілька днів тому мені написав місцевий футболіст, проти якого я колись грав. Попросив реквізити і пообіцяв перерахувати гроші. Збирають дуже багато речей, одягу, везуть на кордон. Вони відчувають, що повинні допомогти. Відчувають, що хто, як не вони. Що тут скажеш? Я у приємному шоці. Між нашими країнами – дуже складна історія, але, тим не менше, більшість поляків абсолютно повністю заангажовані в надання допомоги Україні", - підсумував Дитятьєв.


 

війна, допомога, Польща, футбол, Олексій Дитятьєв

За темою:

  • На Полтавщині розшукують 30 тисяч чоловіків через неявку до ТЦК
  • СБУ затримала зрадника, який інформував про військові об’єкти на Полтавщині
  • Полтавські нацгвардійці відбивають штурми окупантів
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.