ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:44 17.06


Деякі жителі села під Полтавою проти перейменування вулиці на честь земляка, який загинув на війні

У Надержинщині, що під Полтавою, сьогодні зранку відбувся мітинг. Центральну вулицю села перейменували на честь загиблого в АТО земляка - Миколи Чепіги, але деякі селяни - проти.

Народ не проти Чепіги, але, разом з тим, не хоче, щоб вулицю називали на його честь. Вони вже самі заплуталися. Хоча перед тим біля сільмагу проводилися громадські слухання стосовно переіменування вулиці Жовтневої і ніхто нічого не говорив проти. Найцікавіше те, що противники, які каламутили все, більшість навіть не прописана у нас. Живуть по три роки в селі,

- розповідає жінка, яка працює в сільраді, але відмовилася назвати прізвище.

Представник сільради гадає, що таке протистояння відбулося через заздрість. Адже дружині і п'ятирічній дитині полеглого бійця звели новий будинок.

Один з побратимів загиблого Миколи Чепіги Олександр Алієв, який нині працює в Центрі соціальної адаптації ветеранів та інвалідів АТО Полтави, був надзвичайно обурений тим, що місцева громада села, де народився, жив і де зараз живе родина загиблого бійця, виступає проти перейменування вулиці на його честь.

Він жив в с. Надержинщина, там залишилася дружина і донька. У рамках декомунізації вулиця Жовтнева була перейменована на вулицю Миколи Чепіги. Жителі села плюс деякі депутати вимагають скасування цього рішення,

- заявив Алієв.

Микола Чепіга був одним із тих, хто загинув під Луганськом. Живими з того бою не повернулися 18 бійців, ще більше десяти айдарівців потрапили в полон, серед них була Надія Савченко та четверо полтавців, пише www.0532.ua.

перейменування, декомунізація, Надержинщина, Чепіга

За темою:

  • Сім сіл на Полтавщині будуть перейменовані з метою українізації
  • Стоп перейменуванню: у Полтаві розпустили групу з декомунізації та деколонізації
  • Три десятки зупинок хочуть перейменувати у Полтаві
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.