ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:13 19.06


Григоришин надасть "своїм" 28 мільйонів на роботи для обленерго

ПАТ "Полтаваобленерго" 9 червня за результатами тендеру замовило ТОВ "Інвестиційна компанія "Енергетичні ресурси" робіт на суму 28,08 млн грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Центральний розподільний пристрій ЦРП-2 у Гребінці модернізують за 10,72 млн грн., а розподільний пристрій РП-2 у Полтаві — за 8,68 млн грн.
Крім того, за 8,67 млн грн. влаштують кабельні лінії у районі заводу залізобетонних шпал у Кременчуці.
Замовник не оприлюднив технічні завдання. Умовами тендеру передбачено можливість розрахунку шляхом видачі простого векселя. Угоди діятимуть до кінця 2017 року.
Єдиним конкурентом у першому тендері було ТОВ "Енерджі Сервіс", а на інших — ТОВ "Енерджі Інжиніринг".
Власником "ІК "Енергетичні ресурси" зі статутним капіталом у 5 тисяч грн. є Микола Лавруша. Він свого часу керував нині вже ліквідованим ТОВ "Енергомережі", яке належало групі "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина і британській "Пембрук Ріал Естейт Лімітед".
У травні фірма "ІК "Енергетичні ресурси" отримала підряд від ПАТ "Чернігівобленерго" на реконструкцію кабельної лінії за 9,14 млн грн.
"Енерджі Інжиніринг" було створено у Луганську в 2006 році під назвою "ДП ЛЕО", засновниками були Юрій Бондаренко та Едуард Паскевич із Кременчука. У 2007 році основним власником стало ТОВ "Група "Енергетичний стандарт"-Україна" Григоришина, а в 2012-му фірму переоформили на кіпрську "Сетемпіо Холдінгс Лімітед". Нині засновником фірми є кримчанин Сергій Мельничук.
Засновниками "Енерджі Сервісу" є кіпрські офшори "Венмайрон холдінг лімітед", "Месда трейдінг лімітед", "Рістом ентерпрайзес лімітед". Остання фірма фігурує у складі засновників компаній "Веста-Компані", "Трансмолоко", "Мастейн" і "Метриком", через які у 2014 році з "Приватбанку" було виведено $147 млн.
Нині директором "Енерджі Сервісу" є Юрій Печура, а раніше ним був Ігор Вінніков, який у 2014 році очолював департамент закупівель НЕК "Укренерго" по квоті Костянтина Григоришина.

Основними акціонерами "Полтаваобленерго" і "Чернігівобленерго" є Григоришин та Ігор Коломойський.

бізнес, гроші, електороенергія, Полтаваобленерго, тендер

За темою:

  • Доньку Мамая Наталію випустили із СІЗО під заставу
  • Прокуратура вимагає від полтавських проєктантів повернути сім мільйонів до бюджету
  • Микрозаймы для студентов: какие плюсы можно получить
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.