ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:30 22.05


У Полтаві відбувся концерт на честь Дня Європи

У Полтаві симфонічний оркестр дав концерт на честь Дня Європи. 21 травня на Театральній площі полтавці відзначили це свято.

Глядачі мали можливість насолодитись виступом  Полтавського академічного симфонічного оркестру. Диригували народний артист України Віталій Скакун і Єлізар Пащенко.

Мелодії європейських музичних класиків запрошували глядачів здійснити уявну подорож, яка розпочалась із виконання гімну України і гімну Європи. А далі була прекрасна симфонія чарівних творів, де класика гармонійно поєдналась із українським мелосом.

Неймовірно пролунав спільний виступ двох народних артистів України – віртуоза скрипки Юрія Кириченка і корифея слова Василя Голуба, що презентували твір Тараса Шевченка.

До концертної програми вплели свої чудові голоси заслужена артистка України Олена Мальцева, заслужена артистка України Вікторія Ягідка, Іван Темченко, Лідія Кретова. В супроводі оркестру також заспівав директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Полтавської обласної ради Дмитро Соколов.

відео: Полтавська ОДА

«Україна однозначно належить до Європейської спільноти – духовно, інтелектуально, територіально, і насамперед, культурно. Ми нерозривно пов’язані, близькі й у цю тяжку для українського народу годину надзвичайно вдячні європейцям за допомогу. Полтавські митці цього дня тільки підкреслили своїм мистецтвом наш спільний вибір і щире ставлення до європейських цінностей!» –  підкреслила директорка Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Ірина Удовиченко, що була на святкуванні.

день Європи, концерт

За темою:

  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Полтавську кінологічну службу привітали зі святом
  • Полтавці відзначили Міжнародний день Новруз
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.