ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:49 22.06


На Полтавщині провели перерахунок субсидій для 78 тисяч сімей

Про стан призначення виплат на Полтавщині УНН-Центр розповіла начальник управління соціального захисту населення ОДА Світлана Матуйзо.

У Полтавській області у період травня-червня було здійснено автоматичне продовження субсидій для 103 тисяч сімей, у липні цього року додатковий перерахунок буде проведено для 130 тисяч сімей. Станом на 16 червня субсидію продовжили 76.5 відсотка від необхідної кількості, це близько 78 тисяч сімей,

- повідомила С.Матуйзо.

Також чиновниця зазначила, що в літній період близько половини субсидій будуть "нульовими", адже головним чином вартість комунальних послуг залежить від опалення. Очікується, що зміна тарифів з 1 липня, які вводить НКРЕКП, вплине на кількість заяв на отримання субсидій саме серед жителів міст, адже окрім опалення, змінюються тарифи і на воду.

Згідно з даними "Полтаватеплоенерго" підвищення тарифів викликане зростанням ціни на природній газ для виробників теплової енергії з 2 994.30 грн до 6 809.64 грн за тисячу кубічних метрів. У структурі очікуваного тарифу на послугу з централізованого опалення для підприємства "Полтаватеплоенерго" частка природного газу складатиме 82.4 відсотка. Як наслідок, очікуване зростання вартості послуг для споживачів становитиме близько 92 відсотків. Зокрема, очікуваний тариф на послугу з централізованого опалення 1 кв. м. за місяць протягом опалювального періоду - 28.49 грн, 1 Гкал теплової енергії (для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії) - 1271.70 грн.

субсидія, Матуйзо, перерахунок, тарифи

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.