ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:00 30.05


"Ворскла" виступила проти того, щоби грати новий сезон в Україні

Днями відбулося засідання клубів УПЛ. І можна сказати, що між клубами відбувся неформальний розкол. По один бік барикад розташовуються "Шахтар", "Динамо", "Дніпро-1", "Зоря" та "Ворскла". Вони виступають за те, щоби проводити чемпіонат поза межами нашої країни.

 

Загалом, це цілком очікувано, адже вони стартуватимуть у єврокубках, а тому найбільше зацікавлені в тому, щоб втримати легіонерів. Всім зрозуміло, що на пальцях двох рук можна буде перелічити тих іноземців, котрі погодяться грати в охопленій війною країні. Найменше з них опирається "Динамо", адже київський клуб хоча й втратить легіонерів, але порівняно з "Шахтарем" явно буде в плюсі. Тому за умови проведення наступного сезону УПЛ в Україні, саме підопічні Мірчі Луческу будуть очевидними фаворитами змагань.

Донецький "Шахтар" навіть вирішив піти на маленький шантаж. Як відомо, інші клуби попросили донецький клуб бодай трохи поділитися призовими за участь у груповому етапі Ліги чемпіонів. Загалом "гірники" там отримають не менше 30 мільйонів євро і навіть 30% цієї суми допоможуть закрити всі потреби інших клубів УПЛ. "Шахтар" начебто й готовий поділитися, але натомість ставить умову проведення чемпіонату в іншій країні. І тут інші клуби мають вибір між проведенням турніру вдома за власні кошти або за кордоном - за чужі. З огляду на все, поки виглядає, що абсолютна більшість все ж виступає за проведення турніру в УПЛ.

Втім, тут можна посилатися навіть не на бажання клубів, а на бажання Верховного головнокомандувача, тобто Володимира Зеленського. У період загальної мобілізації тільки він може видати дозвіл на від'їзд з країни 16 клубів із усіма гравцями, тренерами та персоналом. І, якщо вірити чуткам, то Зеленський категорично проти цього. 

Віце-президент "Ворскли" Олег Лисак розповів про те, чому клуб хоче грати матчі УПЛ за кордоном: "Ворскла" схиляється до варіанту безпеки людей – це найголовніше. Жодна точка в Україні не забезпечує безпеку на сто відсотків. Ми розуміємо ситуацію політичну і моральну, але на сьогодні це головне. Головне - бути у максимально безпечному місці проведення. Дітки, які подають м’ячі, футболісти – ми повинні про них думати". Проте важливо зауважити інше - до України легіонери клубів, у тому числі ворсклян - навряд чи приїдуть, навіть ти, з якими у клубів є чинний контракт.

Журналіст Ігор Бурбас тим часом повідомив, де українські клуби можуть проводити домашні єврокубкові матчі сезону 2022/23. "Шахтар", "Дніпро-1", "Зоря" та "Ворскла" схильні грати у Польщі. А "Динамо" планує приймати суперників в Румунії, це, звісно, ініціатива Мірчі Луческу. Ворскляни перед матчами Кубка Конференцій проведуть у Польщі тренувальний збір. Це питання майже вирішено. 

спорт, футбол, ФК Ворскла, УПЛ

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.