ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:49 22.06


Третина дітей-сиріт Полтавщини потребує житла

На обліку служб у справах дітей Полтавської області на початок 2016 року перебувало 2352 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 715 осіб потребують житла.

Про це під час координаційної ради повідомила начальник служби в справах дітей ОДА Полтавщини Інна Конончук, передає УНН-Центр.

На обліку служб у справах дітей Полтавської області на початок 2016 року перебувало 2352 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Треба враховувати, що після виходу з державного закладу переважна кількість дітей має проблеми з адаптацією до соціуму, і, звичайно, це пов'язано і з відсутністю власного житла. Службами у справах дітей здійснюється ведення персоніфікованого обліку нерухомого майна дітей. Запроваджено персоніфікований облік дітей, які не мають житла, для контролю за своєчасним взяттям їх на квартирний та соціальний квартирний облік. Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають житло у праві власності − 246, це близько 10 відсотків від загальної кількості; на праві користування − 1391, близько 60 відсотків; ще 715 дітей, або 30 відсотків потребують житла

- сказала Інна Конончук.

Як повідомила начальник служби у справах дітей, протягом 2015 року вісім осіб в області отримали житлове приміщення або житло з фонду соціального призначення. Також протягом минулого року органами опіки і піклування прийнято 582 рішення та розпорядження про надання дозволу на укладання угод з житлом та майном від імені дітей.

Згідно з рішенням обласної ради Полтавщини до Програми з реалізації молодіжної політики та підтримки сім'ї передбачено окремий розділ щодо забезпечення дотримання прав та інтересів дітей-сиріт, який включає і захист майнових та житлових прав. Відповідні програми затверджено у 17 районах та двох містах області. Для їх реалізації передбачено кошти у сумі близько 10 млн грн. У Гадяцькому, Зіньківському та Полтавському районах відповідні програми затверджено

- додала пані Конончук.

Проте в Козельщинському, Кременчуцькому, Новосанжарському, Хорольському районах та містах Полтава та Кременчук не затверджено Програми із забезпечення житлом дітей вказаної категорії осіб.

житло, сирота, Конончук

За темою:

  • На Полтавщині ремонтують житло для 200 переселенців
  • На Полтавщині оновили список доступного житла для переселенців
  • Інвесторів запрошують відбудувати житло під Полтавою
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.