ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:43 25.06


Лікарі забули в тілі пацієнтки півметра марлі. ВІДЕО

Кременчуцькі онкологи забули в тілі пацієнтки півметра марлі. Після операції жінка три місяці мучилася від болю, аж поки не з'ясувала причину.

У жінки - рак прямої кишки четвертої стадії. Медики встановили спеціальне пристосування - стому, щоб із кишечника нічого не потрапляло до пухлини. Днями, обробляючи це хірургічне пристосування, жінка ледь не втратила свідомість від жаху.


Ну що це може бути? Ось прокручується в голові невідомо що. В першу чергу - це кишка. Тому що вона лізе - трубка така. Я його потягнула. Воно тягнеться. Уже сантиметрів 15. Я вже свідомість мало не втрачаю

- розповідає Інеса Гарькавенко.
Дочка почала дзвонити лікарям. "Доктор відмовився нас приймати. Він сказав: чекайте до ранку і будемо дивитися завтра, що воно і звідки лізе", - згадує Ізіда Данильченко, дочка пацієнтки.
Тільки на наступний день півметровий шматок марлі остаточно видалили в лікарні. Медики не відхрещуються - кажуть, дійсно під час операції могли забути тканину в тілі пацієнтки. Хто конкретно винен - ще з'ясовують. Але вже його захищають.
Я вам відразу кажу: звільнений він не буде. Це я говорю, тому що кваліфікація лікаря висока. І як працівником - я ним задоволений. У мене максимум - догана

- зазначив Володимир Севідов, головний лікар Кременчуцького онкодиспансеру.
Правоохоронці опитали хірурга і медпрацівники, які асистували під час операції.
 - Якщо буде підтверджено, що там є лікарська помилка, то за фактом буде розпочато кримінальне провадження. За яке лікарі повинні понести кримінальну відповідальність, - сказала Ганна Васенко, прес-офіцер кременчуцької поліції.
Тільки після видалення марлі з тіла Інеса, нарешті, змогла встати на ноги, до жінки повернувся апетит. Тепер вона почуває себе значно краще. Каже, що вперше за довгий час з'явилася надія на одужання.

медицина, скандал, поліція, недбалість, халатність

За темою:

  • Несправедливий розподіл премій: працівники КАТП-1628 погрожували страйком
  • У Полтаві пошкодили інформаційну дошку Джохару Дудаєву
  • Економія на дітях: на Полтавщині селяни борються за існування гімназії
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.