ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:30 09.07


Місто-сад: полтавці і переселенці долучилися до толоки

Колишні теплиці "Зеленбуду" облаштовують під засівання саду та городів — полтавці і переселенці долучилися до суботньої толоки.

Зранку 9 липня полтавці і  гості міста  долучилися до прибирання території з теплицями біля Співочого поля.

У подальшому цю землю засадять плодовими деревами, а також городиною, повідомила прес-служба «Інституту розвитку міста».

Мова йде про ділянку у 1000 м² поряд зі Співочим полем ім. Марусі Чурай та міським парком «Перемога».

До 2008 року вона належала комунальному підприємству «Зеленбуд», яке тоді ж ліквідували шляхом приєднання до КП «Декоративні культури». Там лишалися теплиці підприємства, які вже на той момент фізично і морально застаріли.

Перший етап — це розчищення території. Саме для цього небайдужих та активних мешканців і внутрішньо переміщених осіб запрошують до участі у прибиранні. Зокрема, завтра організатори планують випилювати та розчищати чагарники і зарості, боротися з бур’янами та сухостоєм.

Як пояснила керівниця КО «Інститут розвитку міста» Тетяна Татаріна, цього року Полтава отримала підтримку в рамках конкурсу грантів «Організуй в своєму місті город» від Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН в Україні у розмірі 10000 грн, які підуть на закупівлю посадкового матеріалу (насіння та саджанців) і деревини для облаштування міні-грядок.

Нагадаємо, парк «Перемога» та безпосередньо Співоче поле давно потребують реконструкції. Місто готувало уже кілька ескізних проектів, і навіть відшукало частину коштів на це, але наразі про жодні роботи немає мови, адже Кабмін заборонив капітальні та реставраційні роботи на час воєнного стану —  лише поточні ремонти.

 

сад, городи, Співоче поле

За темою:

  • Без укриття: у Щербанівській ТГ чекають, коли відведуть дітей у дитсадок
  • Подорожі у відрядженні: заступнику голови Полтавської облради вручили підозру
  • Хижняк тимчасово очолив обласне управління ДСНС
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.