ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:35 24.06


Полтавські активісти виявили корупціонерів від різних політсил

На брифінгу представники всеукраїнського руху проти політичної корупції "Під контролем" розповіли про перший місяць своєї роботи і назвали імена потенційних корупціонерів в органах влади Полтавщини.

Більше 70 громадських організацій з різних областей України об'єдналися і створили спільний проект – рух проти політичної корупції "Під контролем". Про перший місяць роботи розповіли його представники Юрій Ромашко та Олександр Ткаченко, які на Полтавщині працюють у ГО "Інститут аналітики і адвокації".

Корупція на місцевому рівні не має політичного забарвлення і притаманна всім політичним силам. Полтавщина в цьому плані не є виключенням. Лише за місяць нашої роботи ми зафіксували шість випадків, коли були вчинені корупційні правопорушення. А загалом по Україні таких близько 100

- зазначив Юрій Ромашко.

Конкретно ці експерти працюють над виявленням корупціонерів у місцевих радах всіх рівнів на Полтавщині та Черкащині. Вони навели приклади своєї роботи, зокрема, по Кременчуку. Так, нині активісти займаються ситуацією із заступницею міського голови Ольгою Усановою, яка пішла на конфлікт інтересів, підписуючи важливі папери (нині відбувається апеляційне оскарження справи). Виникає багато запитань і до самого мера цього міста, Віталія Малецького. Він є засновником громадської організації "Молодіжний парламент Кременчука" (її до того ж очолює працівниця міськвиконкому), яка отримала в оренду за 1 гривню комунальне приміщення та інші преференції від влади.

За словами активістів руху "Під контролем" такі та інші випадки детально документуються та подаються на розгляд до компетентних органів. До речі, у Полтаві їм поки що не вдалося впіймати нечистих на руку представників влади. Але нині перевіряється випадок із управлінням ЖКГ, яке після проведення одного з тендерів відхилило найкращу пропозицію, що дозволяла зекономили міському бюджету солідну суму.

Сьогодні формуємо простий і дієвий механізм "Індекс політичної корупції в органах місцевого самоврядування" за п'ятьма ознаками. У корупціонерів не може бути партійних квитків, ми вимагаємо від центральних партійних осередків реагувати на такі випадки, виключати з лав тих, хто порочить політичну силу. Крім того, подаємо наші розслідування до центральних антикорупційних органів, до правоохоронних органів, судів

- зазначив Олександр Ткаченко.

За даними експертів, майже в кожній третій раді є особи, які вчиняють корупційні діяння – абсолютно від усіх політсил, – а загалом у спеціалістів "під контролем" знаходиться 330 рад усіх рівнів.

Окрім цього у найближчих планах експертів нового громадського утворення – складання "рейтингів багатства" чиновників на підставі аналізу їхніх декларацій про доходи.

За словами Юрія Ромашка, всеукраїнський рух проти політичної корупції "Під контролем" фінансується тільки коштом його учасників, громадських активістів. Долучитися до руху може кожен бажаючий.

корупція, дослідження, Ромашко, Ткаченко

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • Полтавська медсестра обіцяла фіктивні довідки для уникнення мобілізації
  • Завершили розслідування корупційної справи керівника районного ТЦК
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.