ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:30 21.07


"Ворскла" сьогодні зіграє зі шведами у Лізі конференцій. Анонс матчу

Сьогодні ворскляни у Стокгольмі проведуть свій перший офіційний матч за останні сім місяців - і він буде єврокубковим, проти багаторазового чемпіона Швеції - клубу АІК.

 

Другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій – це 106 команд, розділених на 53 ігрові протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі (вдома і на виїзді без правила виїзного голу). Переможці за сумою двох ігор пройдуть до третього кваліфікаційного раунду, переможені попрощаються з єврокубками.

Головна увага українських уболівальників сьогодні буде прикута до матчу "Ворскла" – АІК. Це буде чергова спроба полтавської команди затриматися у єврокубках довше, аніж на одну-дві стадії відбору. Результат може бути будь-яким, однак допоки є шанси на прохід далі – є сенс подивитися у майбутнє. Там "Ворскла" у випадку перемоги над АІКом зустрінеться з переможцем пари "Валмієра" (Латвія) - "Шкендія" (Північна Македонія).

Базовий день перших матчів другого кваліфайн-раунду — 21 липня, матчей-відповідей — 28 липня. Ворскляни обидві гри проведуть у Стокгольмі через війну в Україні.

Перша офіційна гра ворсклян за сім місяців

Головний тренер "Ворскли" Віктор Скрипник поділився своїми думками напередодні гри зі шведами у рамках другого відбіркового раунду Ліги конференцій.

– Які ваші враження від короткого періоду роботи з командою?

– Менше місяця ми разом із хлопцями. Я задоволений тим, що в них палають очі під час роботи. Якби цього не було, то будь-який тренер у світі тут не допоміг би. Я відчуваю хлопців, і вони охоче сприймають те, що ми з асистентами намагаємось їм донести. До речі, це буде наша перша за сім місяців офіційна гра. Самі розумієте – подія надважлива та відповідальна.

– З тактичної точки зору як би ви могли описати гру "Ворскли"?

– За час своєї тренерської кар’єри я ще жодного тренера не чув, який би розповідав про тактику своєї команди, тим більше, перед грою. Точно можу сказати, що це буде матч 11 на 11 і розпочнеться він за рахунку 0:0.

– Враховуючи обставини, якою була підготовка команди до гри?

– Ми в перший день липня виїхали до Польщі. Три тижні ми знайомилися в спільній роботі з командою. Провели три товариських зустрічі, особливо не вибираючи суперників. Тренер не може цілком бути задоволеним своїми підопічними. Я знаю, що ці два матчі з АІКом зроблять нас сильнішими.

– Що знаєте про АІК загалом?

– Тактика 4-4-2 та 4-3-3 – це те, що було в останніх кількох іграх. Є швидкі флангові виконавці, потужні нападники. АІК вміло використовує "стандарти". Наприклад, той же аут закидають прямо до штрафного майданчика. Ми звертаємо увагу на багато нюансів. Буде цікаво себе проявити на тлі такого організованого колективу.

– Футбольній Європі ви відомі по роботі у німецькому "Вердері". Як вам працюється зараз, коли в таких обставинах, можливо, немає особливих умов?

– Я дуже задоволений і гордий з того, що зараз маю нагоду працювати на благо рідної країни і під жовто-блакитним прапором. Ось що на першому місці для мене зараз.

Без Скляра та Чеснакова

Напередодні матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій тренерський штаб полтавської "Ворскли" зіткнувся з кадровими проблемами. Не допоможуть "Ворсклі" в Стокгольмі оборонець Володимир Чеснаков і хавбек Олександр Скляр.

У попередньому сезоні обидва були серед лідерів команди. Зокрема, капітан ворсклян Чеснаков відіграв 17 матчів у всіх турнірах, у яких забив один м'яч і оформив один асист. Натомість Скляр зіграв 14 поєдинків загалом, у яких забив двічі та віддав шість результативних передач.

Усього Віктор Скрипник узяв на виїзд 25 виконавців. Серед них і легіонери – бразильці Філіпе та Марлісон, ганець Якубу, македонець Зайков, ховарт Пуцлін, іспанець Амількар і люксембуржець Венсан Тілль.

Також в обоймі полтавців Денис Олійник. Колишній вінгер збірної України (12 матчів) повернувся до УПЛ влітку з фінського клубу СІК.

Заявка "Ворскли" на матчі проти клубу АІК

Воротарі: Різник, Ткаченко, Ісенко, Домолега.

Захисники: Пердута, Філіпе, Бацула, Якубу, Яворський, Ізотов, Крупський, Хрипчук, Зайков, Мельничук.

Півзахисники: Пуцлін, Черниш, Челядін, Амількар, Кулаковський, Олійник.

Нападники: Степанюк, Венсан Тілль, Козиренко, Марлісон, Кравчук.

Матч "Ворскла" – АІК відбудеться на стадіоні "Tele2 Арена" в Стокгольмі. Початок поєдинку о 20:00 за Києвом.

Транслюватиме матч клубний YouTube-канал полтавців.

спорт, футбол, ФК Ворскла, Ліга Конференцій, Швеція

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.