ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

09:52 25.06


У Полтаві відкрили виставку до ювілею Грушевського

У Полтавському краєзнавчому музеї відкрилась виставка, присвячена 150-річчю від дня народження видатного українця Михайла Грушевського. Ювілейна дата співпала зі святкуванням Дня Конституції України.

На міжмузейній виставці "Михайло Грушевський і Полтавщина" представлені фотоматеріали, які висвітлюють різні періоди життя вченого та державного діяча, перші прижиттєві видання його творчості, які зберігаються в музейному фонді, документи. А найяскравішим експонатом, на мою думку, став портрет Грушевського, виконаний художником-реставратором Валерієм Побоковим.
Створюючи цю виставку, організатори перш за все мали на меті донести історичну правду про постать самого Михайла Грушевського - людину, яка розробляла конституцію УНР.
У нас зберігаються речі того часу, у нас зберігається цікава серія світлин, яку ми використали, створюючи цю виставку, у нас зберігаються документальні матеріали, зокрема представлені видання 1920-х років, які були видані ще за життя Михайла Грушевського
- зазначила головний зберігач фондів Полтавського Краєзнавчого музею Тамара Кондратенко.

Відвідувачі виставки відкривали щось нове для себе, адже мало хто знає, яким чином перший президент пов’язаний із полтавськими землями, та який його особистий внесок у створення конституції держави.
Ми знаємо Грушевського як всеукраїнського діяча, політичного діяча, першого президента, видатного історика зі світовим ім’ям, але ми не знаємо Грушевського, як людину, яка пов’язана тісно з Полтавщиною. Я лише сьогодні дізнався, що батько Михайла Грушевського був викладачем Полтавської духовної семінарії і що Грушевський неодноразово був на Полтавщині. Тому такі заходи дуже важливі для того, щоб ми краще знали свою історію
- вважає архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.
Незабаром музей збагатиться ще однією експозицією, в якій будуть використані матеріали цієї міжмузейної виставки.

культура, музей, виставка, Михайло Грушевський

За темою:

  • У Полтаві відкрилася фотовиставка "Погляд із минулого"
  • У Полтаві стартував розпродаж рослин для дачників
  • Міжнародна виставка "Це графіка" відкрилася у Кременчуці
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.