ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:31 26.06


Війна - війною. Російська Федерація ще залишається нашим головним економічним партнером

Незважаючи на військовий конфлікт із північним сусідом - Росією, підприємства Полтавської області продовжують активно співрацювати з цією країною. Саме з Росії наразі ми імпортуємо найбільше товарів і послуг.

Як кажуть самі підприємці, "нічого особистого – тільки бізнес". За підсумками перших чотирьох місяців поточного року, за даними обласного управління статистики, Російська Федерація стала найбільшим експортером товарів та послуг на Полтавщину.
Серед продукції, що користується у нас найбільшим попитом - машинне обладнання та нафтопродукти. Та все ж тенденція до зниження імпорту товарів із Росії присутня. Минулорічний показник за цей же період був удвічі більшим. Серед цікавих тенденцій - зростання експорту польських товарів до полтавського споживача - майже втричі.

Топ-5 країн-експортерів


Входить Росія і до п’ятірки найбільших країн-споживачів товарів і послуг із Полтавщини. Та на першому місці тут Китай, куди ми відправляємо зернові культури у значних обсягах. Активно полтавці почали співпрацювати і з європейським країнами, особливо з Австрією, яка у цьому рейтингу - на другому місті, та на першому - серед країн ЄС. Найцікавіша тенденція – зростання експорту до Румунії - майже в 19 разів у порівнянні з минулим роком!

Топ-5 країн-імпортерів

Загалом же наша область експортує (за сумарним показником) майже вдвічі більше, ніж імпортує. Самі ж товари, які йдуть від нас в інші країни, здебільшого сировинного походження – зерно, олія, нафта.
Показники імпорту та експорту, у порівнянні з тим же відрізком минулого року, знизились цьогоріч на 3,9 та 6,5 відсотків відповідно.

Варто зазначити, що частину даних із офіційних джерел вилучено - з метою забезпечення виконання вимог Закону України “Про державну статистику” щодо конфіденційності інформації.


економіка, статистика, бізнес

За темою:

  • У Кременчуці випустили самоскид з крано-маніпуляторною установкою
  • Майно колишнього Лубенського винзаводу повторно виставили на аукціон
  • Ferrexpo запустила склад концентрату на Полтавському ГЗК
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.