ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:03 26.06


Канівець узяв "срібло", Каланіна втратила "бронзу" світового Гран-прі з дзюдо

У Будапешті (Угорщина) відбувся черговий етап світового Гран-прі з дзюдо, на якому у складі збірної України виступили представники Полтавщини - Дмитро Канівець та Єлизавета Каланіна.

Наші земляки були в одному кроці від знакової події - вони мали можливість вперше в історії привезти на Полтавщину одразу дві медалі світового Гран-прі, але цього не трапилося.
Першого дня змагань полтавець Дмитро Канівець завоював срібну медаль у ваговій категорії до 73 кг (25 учасників). Наш земляк перемагав по черзі Лукаса Рейтера (Австрія) - за 3 хвилини 25 секунд ("іппон" - повна перевага), Марчела Черкеа (Румунія) - за всі 5 хвилин ("юко"), у півфіналі - Артема Хомулу (Україна) - за 4:19 ("іппон"), а у фіналі програв Року Дракшичу (Словенія) - 5:00 ("ваза-арі").

Другого дня змагань Єлизавета Каланіна з Кременчука впритул наблизилася до бронзової медалі у ваговій категорії понад 78 кг - вона провела чотири поєдинки, в яких перемоги чергувалися з поразками. У першому турі Каланіна перемогла Мелісу Забич (Сербія) - за 2 хвилини 39 секунд ("іппон"), у чвертьфіналі програла Сісі Ма (Китай) - за 2 хвилини 01 секунду ("іппон") й перейшла до втішного турніру за "бронзу". Тут у першому турі наша землячка перемогла Ларису Черич (Боснія і Герцеговина) - за всі 4 хвилини (в Єлизавети - одне попередження за пасивність, в її суперниці - три). Нарешті, у вирішальному поєдинку за бронзову медаль кременчужанка також програла представниці Китаю - Сонг Джу. Спочатку перевага була на боці Каланіної, бо суперниця мала попередження за пасивність, але потім китаянка до своєї активності у підсумковому протоколі занесла по одному балу "ваза-арі" та "юко", що й позбавило у підсумку Каланіну бронзової медалі етапу світового Гран-прі.


спорт, дзюдо, Канівець, Каланіна

За темою:

  • Автомобіль швидкої допомоги зіткнувся з легковиком, яким керував неповнолітній 
  • Автотроща на Полтавщині: легковий автомобіль зіткнувся з вантажівкою
  • Маттіас Заммер: Найкращий гравець чемпіонату Європи з футболу 1996 року
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.