ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:08 29.06


На полтавську біду відгукнулися кияни та дніпряни

Чорнухинський район на Полтавщині потроху оговтується після шаленої зливи з градом, яка пройшла тут 22 червня. Допомогти постраждалим згодилися кияни та дніпряни.

Сотні підтоплених домівок, гектари втрачених посівів та городів, мертва худобина та домівки без дахів – це не весь перелік проблем, із якими зіткнулися мешканці підтоплених населених пунктів. Крім матеріальних збитків, регіон потерпає від нестачі чистої питної води, адже вода в колодязях може бути небезпечною для життя.

Депутат Полтавської обласної ради Василь Стасовський розповів сьогодні про наслідки негоди для району. За його словами, село Хейлівщина Чорнухинського району через вщент зруйновану негодою дорогу, лишилося відрізаним від світу. Двох вагітних довелося заздалегідь вести до лікарні трактором, побоюючись, щоб пологи не почалися вдома, адже "швидка" туди навряд чи приїде.

Розповів депутат і історію місцевого мешканця, якому довелося хоронити матір, яка померла в лікарні Лубен, у чужому місті, адже не було змоги доправити тіло померлої у рідне село.

Голова полтавської ОДА Валерій Головко зазначив у соцмережах, що допомогти полтавцям згодилися керівники Київської та Дніпропетровської областей:

Велика подяка від мене особисто і від усієї громади Полтавщини людям, які не пройшли повз біду і те лихо, що сталося в Чорнухинському районі через негоду! Тим, хто відгукнувся, не був байдужим і не чекав на прохання про допомогу. Щиро вдячний сусідам і колегам — керівництву Київської облдержадміністрації, зокрема першому заступнику голови Київської ОДА Лев Парцхаладзе. Кияни першими запропонували свою допомогу і доправили щебінь, який необхідний для відновлення розмитих і зруйнованих доріг в зоні природнього лиха. Свою допомогу пропонують і дніпряни, влада області

негода, стихія, допомога, Чорнухи

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.