ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:16 01.07


Велика їдальня. "Обличчям" центру Полтави стали кіоски та літні майданчики

У Полтаву прийшла літня спека. Традиційно цієї пори на вулицях обласного центру, як гриби після дощу, з’являються кіоски, що продають каву, морозиво, напої. А ще - літні майданчики кафе та ресторанів.

Більшість закладів громадського харчування вже давно встановили сезонні літні майданчики. Наш кореспондент нарахував на відрізку від комплексу "Злато місто" до Білої альтанки чотири десятки кіосків та літніх майданчиків кафе та ресторанів. Центр Полтави перетворився на одну велику їдальню. При цьому варто зазначити, що ввечері вільних місць у вуличних закладах харчуванння майже немає.

Наприкінці квітня цього року міська влада у рамках боротьби з незаконним встановленням кіосків демонтувала 11 таких "точок". Варто зауважити, що це переважно були околиці міста - і уже роками непрацюючі кіоски.
Дмитро Петров, депутат Полтавської міської ради, розповідає:


Вони не платили ні за землю, та й навіть угоди навіть у них не було. А що вже говорити про естетичний вигляд тих кіосків?

Якщо гроші не платили - демонтувати потрібно. З тими ж хто справно оплачує рахунки - відносини гарні. Зокрема, по вулиці Соборності кількість пересувних тимчасових споруд перевищує, на думку полтавських архітекторів, усі допустимі норми. Але боротися з ними ніхто не буде. Навіть навпаки.

Згідно "комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Полтава" навіть в історичній - центральній зоні міста, що на схемі виділена червоним кольором, допускається подальше розміщення стаціонарних, пересувних тимчасових споруд та майданчиків сезонного використання. Що вже говорити про інші райони Полтави...

Закрили депутати на комісії у міськраді очі і на пропозицію визначити зони, в межах яких забороняється розміщення тимчасових споруд, що провадять реалізацію деяких видів товарів чи послуг, встановлені вимогами чинного законодавства. Мова йде про визначення зони в радіусі 200 метрів від територій дошкільних закладів, вищих та середніх навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, місць проведення спортивних змагань, закладів культури та дозвілля.

Ігор ІЗОТОВ

Фото poltava.to

бізнес, гроші, міськрада, кіоски, майданчики

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.