ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:47 02.07


Наша олімпійська збірна готується до Ріо у Полтаві

У Полтаві - на Ворсклі - триває 18-денний передолімпійський збір веслувальників на каное, який розпочався 22 червня, а закінчиться 9 липня.

Згідно з наказом Міністерства молоді та спорту, у полтавському передолімпійському зборі беруть участь наші земляки - учасники Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Павло Алтухов, Дмитро Янчук і львів'янин Тарас Міщук, який виступатиме на каное-двійці в парі з Янчуком. Спаринг-партнерами, які допомагають олімпійцям на цьому зборі, є інші відомі веслувальники Полтавщини - Ігор Амельченя, Олександр Сівков і Ярослав Ханчевський. Старшими тренерами зборів є досвідчені фахівці Микола Мацапура з Полтавщини та Сергій Жиляєв із Хмельницької області. Дев'ятим офіційним учасником цього передолімпійського збору є тренер-масажист із Києва Віктор Умріхін.
Як стало відомо нашому кореспонденту, вже у Полтаві олімпійці розпочали готуватися безпосередньо до Ріо-де-Жанейро, з яким різниця у часі становить шість годин. Тож найбільші навантаження на веслувальників припадають саме на останні години доби - пізній вечір і початок ночі. Алтухов, Янчук і Міщук на Ворсклі працюють у поті чола. Вони добре розуміють, що у них є блискучий шанс поборотися і навіть завоювати олімпійські медалі. Кожен із них має надзвичайно високий рейтинг у веслуванні на каное, адже вони вже були призерами чемпіонату світу, призерами на етапах Кубка світу. Тож тепер до багаторічної тренувальної роботи веслувальників треба додати завершальний "штрих" - щоби пік їхньої спортивної форми припав саме на час виступів на Іграх.

На Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро, на веслувальному стадіоні, першим серед наших земляків стартуватиме Павло Алтухов на каное-одиночці (1000 метрів) - 15 серпня. Того ж дня відбудуться півфінали (для тих веслувальників, хто не зміг напряму потрапити до фіналу - з перших місць у кожному з кваліфікаційних заїздів), а 16 серпня - фінал.
Дмитро Янчук і Тарас Міщук - на каное-двійці (1000 метрів) розпочнуть змагатися 19 серпня (кваліфікація і півфінали), а 20 серпня - фінальна гонка.


спорт, веслування, Алтухов, Янчук

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.