ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:22 02.07


У червні зафіксовано 13 теплових ударів у полтавців

Через сильну спеку протягом травня-червня у Полтавській області зафіксовано 15 випадків сонячних та теплових ударів.

Кількість постраждалих, у порівнянні з минулим роком, зросла. Про це кореспонденту УНН-Центр повідомив головний лікар Комунальної установи “Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Олександр Лавренко.
Загалом, за два місяці на Полтавщині зафіксовано 15 випадків теплових та сонячних ударів, 13 із яких трапились у червні. Якщо говорити про групу людей, яким важко переносити спеку і яким треба бути особливо уважними до стану свого здоров’я в періоди високих температур, то це переважно особи, що мають серцево-судинні хвороби, ішемічну хворобу серця та гіпертоніки
— повідомив пан Лавренко.

Лікарі у спеку рекомендують: вживати достатню кількість води впродовж дня, уникати влітку вживання алкоголю (особливо це стосується важких алкогольних напоїв), залишатися у прохолодних приміщеннях, особливо у період, коли сонце перебуває у найбільш активній фазі з 12:00 до 16:00.
Також рекомендують звертати увагу на одяг та віддавати перевагу легким натуральним матеріалам, уникаючи тісного одягу з синтетичної тканини. Також у період спеки не зайве дещо знизити фізичну активність, адже небезпека теплового удару при сильних навантаженнях зростає. Хворим, які вживають будь-які лікарські препарати, слід обов’язково радитися зі своїм лікарем стосовно того, як вони можуть впливати на організм людини під час періоду літньої спеки.

здоров'я, спека

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.