ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:06 05.07


У Полтаві суд все-таки призначив обмеження волі серійному підпалювачу

Одесит, який підпалював у Полтаві частини машин, двері школи, дитсадків, училища та під’їзда, отримав вирок – п’ять років обмеження волі. До цього суд двічі призначав йому випробувальний термін.

Київський районний суд Полтави визнав винним у хуліганстві уродженця Одеси, який неодноразово підвалював у Полтаві частини приміщень. Коли чоловіку вдруге призначили іспитовий строк і прокуратура подала апеляцію, то вирок скасували і направили на повторний розгляд. Тож одеситу призначили п’ять років обмеження волі.

Спочатку його справу розглянув Октябрський районний суд. 28.10.2015 р. його судили за хуліганство, звинувативши у підпалі "Москвича", чотирьох під’їздів, вхідних дверей дитсадка №58, дверей аварійного виходу ЗОШ №26 і вхідних дверей туалету Полтавського інституту економіки та права. Суд звільнив його від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі і призначив два роки випробувального строку.

Однак уже 4.11.2015 р. Київський районний суд покарав його за аналогічні злочини. Чоловік підпалив вікна Полтавської ЗОШ №30, кабінет Полтавського вищого професійного училища ім. А.Чепіги, підсобне приміщення піцерії "Сан Марино", переднє ліве колесо автомобіля "ГАЗ-2747" та двері двох під’їздів на вулицях Шевченка та М.Бірюзова. Від покарання у виді обмеження волі його знову звільнили, призначивши іспитовий строк.

Цей вирок прокуратура оскаржувала. Прокурор зазначив, що таке рішення суду не сприятиме виправленню чоловіка. Адже він не займається суспільно-корисною працею та спричинену шкоду не відшкодував. Апеляційний суд Полтавської області скасував вирок Київського районного суду Полтави від 4 листопада 2015 року та призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

На новому розгляді справи проти палія свідчили кілька осіб, які бачили його в момент підпалу.

До набрання вироком законної сили чоловік має цілодобового знаходитись під домашнім арештом. Також суд задовольнив позовні вимоги потерпілих і ухвалив стягнути на їх користь відшкодування за нанесені моральні та матеріальні збитки на загальну суму більш ніж 171.6 тисячі гривень.

Вирок Октябрського суду нині виконується окремо.

суд, вирок, підпалювач

За темою:

  • Двох кременчужан засудили: побили до смерті чоловіка
  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.