ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:03 05.07


Через борги за холодну воду полтавців можуть обмежити у виїзді за кордон або позбавити житла

Загальна заборгованість населення за останні роки перед КП ПОР "Полтававодоканал" сягнула майже 31 млн грн, повідомляють на сайті підприємства.

Тільки з початку 2016 року заборгованість абонентів за послуги з водопостачання та водовідведення збільшилася на 763 тис. грн. Така критична ситуація спонукає комунальників до радикальних дій щодо злісних боржників.

Тож комунальне підприємство "Полтававодоканал" минулими вихідними в Полтаві вдалося до нетрадиційного оповіщення своїх споживачів щодо сплати заборгованості. З обладнаного потужним гучномовцем автомобіля укотре звернулися до споживачів-боржників працівники "Водоканалу" з попередженням про сплату суми заборгованості за спожиті послуги. В протилежному випадку пообіцяли разом з Державною виконавчою службою вживати заходів із примусового стягнення заборгованості за надані послуги централізованого питного водопостачання та водовідведення. А це споживачам влетить, як то кажуть, "в копієчку", адже при зверненні до суду КП ПОР "Полтававодоканал" сплачує суму судового збору, яка нині складає 689 грн, а ще, згідно законодавства, сума боргу збільшується на нарахований індекс інфляції та три відсотка річних. У результаті - фактична заборгованість боржника зросте удвічі. Додатково відділи виконавчої служби стягують з боржника суми виконавчого збору та витрат, пов'язаних з провадженням виконавчих дій. Крім цього, якщо сума заборгованості у абонента складає понад десять мінімальних розмірів (а це сьогодні понад 14 500 грн), відділи ВДВС можуть здійснити стягнення на єдине житло боржника.

Як зазначає юрисконсульт юридичного відділу КП ПОР "Полтававодоканал" В'ячеслав Лукашенко, боржники – зазвичай небідні люди працездатного віку, на відміну від пенсіонерів, які у своїй більшості сплачують вчасно. Тому ефективною формою впливу на таких неплатників може стати і тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України – до виконання зобов'язань за рішенням суду.

До речі, у зв’язку з наявними боргами і очікуваними змінами тарифів на послуги водоспоживання у КП ПОР "Полтававодоканал" користувачам пропонують укласти договір на погашення реструктуризованої заборгованості, а також своєчасно повідомляти показники приладів обліку води та проводити розрахунки за спожиті послуги згідно діючих тарифів.

водоканал, тарифи

За темою:

  • Вісімнадцять вулиць Полтави залишаться без води у перший день квітня
  • "Полтававодоканал" не відключатимуть від електрики — борг реструктуризують
  • Через борги за електрику полтавці можуть опинитися без водопостачання
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.