ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:46 06.07


Лише на склі з Макухівського сміттєзвалища можна заробляти десятки тисяч на місяць

Щомісяця у Полтаві утворюється близько 70 тонн склобою, що коштує близько 42 тис гривень. Такі дані навів активіст Сергій Антоненко, який вже більше десяти років працює у сфері сортування твердих побутових відходів.

За його словами, які наводить УНН-Центр, при правильному підході влади міський бюджет може отримувати значні доходи.

Одним із можливих шляхів вирішення глобальної проблеми Полтави - Макухівського сміттєзвалища - може стати запровадження роздільного збору відходів. Активісти чимало зробили у сфері збору склобою, ртутних ламп та батарейок, однак потрібна підтримка влади.

З місцевим активістом погоджується і чеський експерт з питань біогазу та поводження з твердими побутовими відходами Павло Новак, який в рамках проекту GIZ досліджував Макухівське звалище.

Зокрема, іноземний фахівець запропонував Полтаві провести рекультивацію на всій території проблемного полігону, створити установки для отримання біогазу та запровадити сортування сміття.

Також можна провести рекультивацію на 50 відсотків сміттєзвалища, виробляти біогаз, а отримані прибутки пускати на потреби комплектних трансформаторних підстанцій, а іншу половину експлуатувати в нинішньому режимі – вивозити сміття. Рекультивація, яка у Чехії коштує близько 30 євро за квадратний метр, в Україні обійдеться дешевше, а от для зведення заводу з переробки твердих побутових відходів потрібні значні інвестиції - наразі ж на даній ділянці існує проблема з резервуарами для води.

екологія, Макухівка, звалище

За темою:

  • На Полтавщині стартує конкурс "Екологічні громадські ініціативи"
  • У Полтаві зафіксували забруднення Пушкарівських ставків
  • У Полтаві розчищають водойми від сміття
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.