ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:16 06.07


Суд відпустив на відпочинок до Одеси обвинуваченого в хабарництві полтавського екс-СБУшника

Хоч справа колишнього працівника СБУ, обвинуваченого в отриманні 1800 доларів США, нині розглядається в суді, чоловіка відпустили на кілька днів відпочивати до Одеси.

Колишнього співробітника управління СБУ в Полтавській області Дмитра Шаманського, який нині перебуває під судовим слідством за одержання неправомірної вигоди, суд відпустив відпочивати до Одеси. Відповідну заяву 5 липня задовольнив суддя Октябрського районного суду Сергій Антонов.

До суду надійшла заява від обвинуваченого, у якій він просить дати дозвіл на виїзд із Полтави в період з 6 до 15 липня до міста Одеса у зв’язку з сімейними обставинами,

- сказав суддя.

Обвинувачений пояснив судді, що їде на відпочинок із сім’єю – з дружиною та батьками. А також повідомив адресу будинку рідної сестри його батька, куди вони і направляються.

У мене немає заперечень у зв’язку з тим, що на початку судового розслідування Дмитро Шаманський не порушував обов’язки підозрюваного, завжди з’являвся на слідчо-розшукові дії,

- зазначив прокурор військової прокуратури Антон Саттаров.

Відзначимо, що суд визначив Дмитру Шаманському запобіжний засіб у вигляді тримання під вартою, але за нього внесли заставу. Її кількість нам дізнатися поки що не вдалося – і обвинувачений, і прокурор відмовилися будь-що коментувати. А адвокат обвинуваченого Микола Федоренко зазначив, що кореспонденту нічого втручатися не у свої справи.

Дмитра Шаманського затримали 1 липня 2015 року. Наступного дня про затримання правоохоронця повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України. У повідомленні йшлося, що слідчий Управління СБУ в Полтавській області вимагав та отримав від громадянина 1800 доларів США. За таку суму слідчий пообіцяв не вносити стосовно нього відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про співучасть у контрабанді культурних цінностей. Тож Дмитра Шаманського обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

На засіданні, що відбулося 5 липня, прокурор долучив до матеріалів справи два томи документів. А саме: заяву громадянина Максима Омельченка про вимагання слідчим грошей, постанову про проведення досудового розслідування, протокол затримання та інші. Також прокурор долучив документ з НБУ України, у якому вказано, що номінал стодоларової купюри станом на 1 липня 2015 року становив 2100 гривень 52 копійки.

Адвокат обвинуваченого заперечував про долучення документів до справи та неодноразово вказував на те, що вони всі сфальсифіковані. Суддя Сергій Антонов ухвалив долучити документи до справи, а їх належність та допустимість вирішив з’ясувати пізніше в нарадчій кімнаті.

Суд оголосив технічну перерву до 14:30 19 липня.

суд, СБУ

За темою:

  • Полтавця, який вдарив вагітну, увʼязнили на 10 років
  • Полтавця підозрюють у "зливі" інформації про переміщення військової техніки
  • Рейдерство: росіянин намагався захопити завод дитячого харчування
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.