ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:02 06.07


З-під варти випустили обвинувачених у незаконному заволодінні квартирами психічнохворих

У Полтаві суд змінив запобіжний захід двом чоловікам, які обвинувачуються в заволодінні та продажі квартир людей із психічними розладами. Замість тримання під вартою їм призначили цілодобовий домашній арешт.

Суддя Київського районного суду Ольга Логвінова ухвалила змінити запобіжний засіб у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт обвинуваченим у шахрайстві Юрію Бріку та колишньому міліціонеру Василю Вовку.

На даний час в судовому засіданні всі потерпілі та більшість свідків вже допитані, досліджено частину письмових доказів та обвинувачені надали покази суду, що виключає можливість обвинувачених Юрія Бріка та Василя Вовка вплинути на покази свідків та потерпілих, тобто вказані ризики відпали. Крім того, обвинувачені мають постійне місце проживання, мають сім’ї та малолітніх дітей на утриманні. З урахуванням наведеного, суд вважає, що до обвинувачених можливо застосувати більш м'який запобіжний захід

- зазначила суддя.

Також суд зобов’язав працівників відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області поставити Юрія Бріка та Василя Вовка на облік та встановити їм електронні засоби контролю.

Прокурор була проти такого рішення суду. Вона заявляла клопотання про продовження обвинуваченим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Оскільки, на думку прокурора, не допитані усі свідки та не досліджені письмові докази в судовому засіданні.

Нагадаємо, що Василя Вовка та Юрія Бріка звинувачують в шахрайстві. Протягом 2012-2015 років вони начебто разом з іншими невстановленими слідством особами заволоділи та продали житла недієздатних та осіб із числа соціально незахищених. Самі ж чоловіки свою провину заперечують. Також до цього злочину причетний і обвинувачений Олександр Повстяний, який певний час переховувався від слідства. Чоловіка було оголошено в розшук і невдовзі затримано. А згодом за нього внесли 120 тисяч гривень застави, і нині його справа розглядається окремо.

суд, поліція

За темою:

  • Полтавця, який вдарив вагітну, увʼязнили на 10 років
  • Полтавця підозрюють у "зливі" інформації про переміщення військової техніки
  • Рейдерство: росіянин намагався захопити завод дитячого харчування
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.