ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:00 07.07


Всеукраїнський фестиваль "Купальські гуляння" у Ковалівці зібрав тисячі людей

6 липня у селі Ковалівка Полтавського району пройшов всеукраїнський етнофестиваль "Купальські гуляння".

"Купальські гуляння" - всеукраїнський етнофестиваль, який проводиться на "Березі Свободи" селі у Ковалівка. Минулі два роки через агресію на сході країни незмінні організатори фестивалю - брати Юрій та Олександр Бублики - не проводили захід. Проте цього року було прийнято рішення, що святкування Капала відбудеться.

"Купальські гуляння" пройшли за сприяння Полтавської ОДА.

Програмою фестивалю початок було оголошено о 14:00. Проте вже до цього часу на захід приїздили сотні людей. З кожного припаркованого автомобіля волонтери Полтавського Батальйону Небайдужих брали внесок у 20 грн - на потреби бійців АТО. Також інші волонтери збирали гроші на лікування Маргарити Каленик, у якої діагностували меланобластому шкіри спини.

Кожен відвідувач міг знайти на фестивалі те, що йому до душі. Хтось смакував кулішем та шашликом, хтось плавав у Коломаці і засмагав на пляжі, хтось купував вироби народних майстрів або слухав концерти самодіяльних колективів та іменитих артистів. Для дітей тут було безліч атракціонів і розваг.

Великий ажіотаж викликав ведучий Ігор Кондратюк, який знімав свою програму "Караоке на Майдані" у Ковалівці (навіть два випуски одразу). Люди займали місця біля сцени за більше, ніж годину до початку, а якщо хто проґавив, то міг тільки підстрибувати, щоб побачити ведучого.

Це вперше програма "Караоке на Майдані" знімалися у Ковалівці. І я радий, що наше село і його співочих мешканців покажуть на всю Україну. Такі зйомки вимагають дуже серйозного рівня організації і я приємно вражений, що у нас все у цьому плані вдалося,

- говорить сільський голова Олександр Бублик.

У перерві між зйомками "Караоке" виступив "Лісапетний батальйон". Своїми жартами вони розсмішили публіку, а піснями змусили людей танцювати. Учасниця гурту Наталія Фаліон зізналася, що вони перервали гастрольний тур по Чернігівській області, бо не могли відмовити запрошенню Юрія Бублика приїхати до Ковалівки.

Очікували відвідувачі і на купальську лотерею. Протягом дня кожен міг купити собі квиточок лотереї, гроші з якої передали Полтавському Батальйону Небайдужих. Учасники розіграшу отримали футболки з логотипом фесту, абонементи до тренажерного залу, мангали, решітки-гриль, квитки на турнір зі змішаних єдиноборств "На грані-2" та 60 місць на екскурсію до Верховної Ради та Межигір’я восени. До речі, номери виграшних квитків будуть незабаром опубліковані у спільноті "Берег Свободи".

Звісно ж, свято Івана Купала не обійшлося без етнографічної частини. На річці Коломак відбулося дійство за участю Нептуна, чортів та мавок. Також організатори запалили величезне багаття, навколо якого спочатку водили хоровод, а потім стрибали.

Неймовірно приємно, що скільки людей завітало на наш фестиваль. Робота над ним була системною і виснажливою. Але воно вартувало задіяних зусиль. Тисячі людей згадали традиції свого народу і відсвяткували Івана Купала з нами,

- говорить народний депутат Юрій Бублик, організатор фестивалю.

Хедлайнерами стали рок-гурти "Mad Heads" та "OT VINTA". Вони запалювали багатотисячну публіку своїми піснями. А в перервах між виступами глядачі з захопленням дивилися на вогняне шоу.

Закінчилися гуляння купальською дискотекою. Фестиваль став наймасовішим заходом в цей день на Полтавщині.

свято, Купала, Бублик

За темою:

  • Під Полтавою у свято вишиванки розмалювали будинок культури
  • Полтавський Мазепа вкотре увібрався у вишиванку
  • На Великдень комендантська година на Полтавщині діятиме без змін
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.