ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

23:50 09.07


Амстердамська трагедія Касьянової: Ганна отримала травму і може пропустити Олімпіаду

9 липня в Амстердамі (Голландія) на чемпіонаті Європи з легкої атлетики наша землячка Ганна Касьянова (Мельниченко) не змогла завершити першість із легкоатлетичного семиборства через травму.

Так іноді буває у спорті вищих досягнень, коли чотири роки життя ти віддаєш своїй мрії, а в результаті...

Після першого дня змагань (після чотирьох видів програми із семи) Ганна була четвертою (3701 очко) і мала нагоду поборотися за медалі. Однак уже в першому виді наступного дня змагань - у стрибках у довжину - вона у першій спробі травмувала ногу. Здавалося, травма була не надто серйозною і Касьянова вийшла на другу спробу, в якій показала результат на метр менший від свого максимуму - 5 метрів 63 сантиметри (це принесло їй лише 738 очок). А ось на третю спробу - через серйозний набряк ноги - вона вже не вийшла...

А згодом з'ясувалося, що цей чемпіонат Європи для Касьянової завершився достроково й вона навіть не стартувала у шостому виді семиборства - метанні списа.
Прикро, бо саме після стрибків у довжину наша землячка розраховувала увійти до трійки лідерів після п'яти номерів програми, а натомість - перемістилася на дев'яте місце (на той час) у генеральній класифікації із сумою - 4439 очок.

Це - друга "катастрофа" у спортивній біографії Ганни Касьянової (Мельниченко). Перша трапилася на чемпіонаті світу 2007 року (Осака, Японія), з якого наша землячка повернулася до Кременчука на милицях. Але тоді у неї був час (10 місяців), щоб відновитися та взяти участь в Олімпійських іграх-2008 у Пекіні. А ось травму в Амстердамі Ганна Касьянова отримала за місяць і три дні до початку легкоатлетичних змагань по програмі Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро. А це серйозний фактор, який може поставити під сумнів участь нашої землячки у третіх для неї Олімпійських іграх.

Але, можливо, й хотілося б у це вірити, все буде по-іншому - і Ганна встигне відновитися після ушкодження.
А тим часом чемпіонкою Європи з легкоатлетичного семиборства в Амстердамі стала Анук Веттер (Голландія) - 6626 очок, срібною призеркою - Антуанетта Джиму (Франція) - 6458 очок, бронзовою - Івона Дадич (Австрія) - 6408 очок.

Зауважимо, що Ганна Касьянова виявилася не єдиною спортсменкою, яка через травму не змогла фінішувати в Амстердамі у турнірі з жіночого семиборства. Тут також достроково вибули з боротьби досвідчені багатоборки: Кароліна Тимінська (Польща), Морган Лейк (Велика Британія), Марі Клауп (Естонія), Надін Броерсен (Голландія), Лінда Зюблін (Швейцарія) та Аустра Скійюте (Литва), дві останні - в останньому виді програми - бігу на 800 метрів.

спорт, легка атлетика, Ганна Касьянова

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.