ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:30 10.07


Обласна спартакіада школярів завершилася ганебною поразкою Полтави

Протягом усього минулого навчального року тривала Спартакіада школярів Полтавщини, підсумки якої підбили у Департаменті освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Головна сенсація, а точніше – трагедія шкільного спорту Полтави у тому, що збірна команда обласного центру не змогла увійти навіть до трійки призерів у загальнокомандному заліку по першій групі (міста області), в якій змагалися команди Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Лубен і Миргорода.
Про головні підсумки Спартакіади школярів області в ексклюзивному інтерв’ю нашому сайту розповів головний секретар змагань Микола Новіков (він же - колишній вчитель фізкультури нашої землячки, олімпійської чемпіонки 1972 року з веслування на байдарці Катерини Куришко):

«По першій групі (міста) переможцем стала збірна Лубен, яка у комплексному заліку набрала 298 очок. На другому місці – Горішні Плавні (296 очок), на третьому – Кременчук (294) і лише на четвертому місці – Полтава (276). У принципі, полтавці програли командний залік через безвідповідальних чиновників, які не спромоглися делегувати збірну школярів обласного центру на головний турнір змагань – наймасовішу першість із легкої атлетики. Тож команда Полтави стрімко пішла вниз, не зважаючи на те, що полтавські школярі мали спартакіадні перемоги у баскетболі (окремо – серед юнаків і дівчат), волейболі (серед юнаків) та веслуванні на байдарках і каное. Дивно, але команди Полтави також не виходили на спартакіадні старти й в інших видах спорту: дзюдо, настільний теніс, шахи та спортивних комплексів: чотириборство "Дружба", "Олімпійське лелеченя", "Козацький гарт" та "Старти надій".

А збірна школярів Лубен, яка перемогла по першій групі, мала такі спартакіадні здобутки: перші місця – з легкоатлетичного кросу, легкої атлетики та комплексів "Олімпійське лелеченя" і "Козацькій гарт" (за перемогу у кожному виді – по 35 командних очок); другі місця – з волейболу (дівчата) та комплексу "Старти надій" (по – 30 очок), третє місце – у чотириборстві "Дружба" (28 очок), п’яте місце – баскетбол (дівчата), сьоме місце – шахи (23 очка), восьмі місця – з баскетболу (юнаки), волейболу (юнаки), міні-футболу (юнаки) та футболу (по - 22 очка).
До трійки призерів Спартакіади школярів Полтавщини по другій групі (райони) увійшли збірні команди школярів: Гребінківського (223 очка), Лохвицького (також - 223) і Пирятинського (222 очка) районів.
У третій групі (також – райони) призерами стали збірні команди: Новосанжарського (210 очок), Миргородського (209) та Чутівського (185 очок) районів".

Із 25-ти районів області тільки Семенівський район не брав участі у жодному з видів спорту, які входили до фіналів обласної Спартакіади школярів.


фізична культура, діти, школа

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.