ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:03 12.07


Третина каналізаційних мереж в області - зношені або аварійні

У зношеному та аварійному стані перебуває 32,8 відсотка комунальних каналізаційних мереж Полтавської області.

Про це під час звіту про хід виконання Програми "Питна вода Полтавщини на 2011-2020 роки" повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуард Рева, передає УНН-Центр.

Станом на початок цього року комунальними підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства області експлуатується 281 артезіанська свердловина, 2531 км водопровідних мереж, у тому числі 660 км ветхих та аварійних, що становить 26,1 відсотка від загальної протяжності мереж. Зазначу, що загальна протяжність комунальних каналізаційних мереж у області становить 1046,3 км, з яких у зношеному та аварійному стані 343 км, що становить 32,8 відсотка від загальної кількості,

- повідомив Е.Рева.

Загалом на Полтавщині централізованими системами водовідведення забезпечено 70 населених пунктів, що складає 3,8 відсотка від загальної кількості. Централізоване водопостачання є у 15-ти містах, 14-ти селищах міського типу, тобто близько 67 відсотків мають каналізаційні очисні споруди і 18 селищ міського типу мають каналізаційні мережі. Лише у двох відсотках сільських населених пунктів області встановлено систему централізованого водопостачання.

У області налічується 43 каналізаційні очисні споруди загальною встановленою пропускною спроможністю 324,7 тис. кубічних метрів на добу. Але насосні агрегати у Полтавській області використовуються упродовж декількох десятиліть, запасні частини до них та складові виробляються лише на території Російської Федерації. Дані насосні агрегати вже відпрацювали нормативний термін експлуатації і показники їх роботи не відповідають вимогам часу щодо економії електроенергії та витрат на їх ремонт. Відмови даного обладнання стаються все частіше і частіше, що ставить під загрозу дотримання режиму надійного водозабезпечення мешканців міста Полтава питною водою,

- повідомив Е.Рева.

Згідно з його даними, щороку через зношеність насосного обладнання та мереж водопостачання у Полтавській області втрачається близько 20 млн кубічних метрів води.

ЖКГ, каналізація, Рева

За темою:

  • Більшість підприємств ЖКГ області мають генератори на випадок блекауту
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.