ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

23:45 13.07


Триатлоніст Іван Іванов не повірив, що їде на Ігри до Ріо

Кількість наших олімпійців-земляків сьогодні збільшилася на одного спортсмена. Представляти Полтавщину на Іграх у Ріо-де-Жанейро буде триатлоніст, майстер спорту з Горішніх Плавнів Іван Іванов.

Кандидатура цього спортсмена була затверджена сьогодні на президії Федерації триатлону України. Про це повідомив тренер спортсмена Сергій Долинський. Таким чином, Іван Іванов на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро стане єдиним представником України в чоловічому тріатлоні. У жіночому виді від України виступатиме Юлія Єлістратова з Житомира.
 - Те, що перевага була віддана Івану Іванову - цілком справедливо. В українському рейтингу він - номер один, - зазначив Сергій Долинський.

Доля спортсмена вирішилася голосуванням десяти членів президіуму федерації: вісім проголосували "за", двоє були проти.

Допуск на Олімпіаду отримували п’ятдесят п`ять кращих спортсменів світового рейтингу. Іван був 56-м. У цьому році він брав участь на етапах Кубка світу і Європи. З огляду на результати Іванова в цьому сезоні, Міжнародний союз триатлону (ITU) вирішив надати Україні спеціальну додаткову квоту.
На думку Сергія Долинського, раніше потрапити до числа 55 кращих Іванову завадили невдалі - через травму -  минулорічні виступи. В цьому році Іван Іванов на етапах Кубка світу показував такі результати: 6-е місце в Новій Зеландії, 16-е - у Китаї, 33-є - в Італії і 29-е - в Японії. Наприкінці червня на етапі Кубка Європи Іванов показав кращий результат серед українців - 24-е місце.

Фортуна цього разу посміхнулася Івану Іванову, який повинен був їхати ще на Олімпіаду-2012 у Лондон, проте тоді перевага була віддана іншому спортсменові - Даніілу Сапунову з Житомира

- вважає Сергій Долинський, який першим повідомив приємну новину своєму вихованцю.

За словами тренера, радісну звістку Іванов спочатку сприйняв за жарт. Новоспечений олімпієць зараз знаходиться у Франції, де планував виступати у місцевій професійній лізі з триатлону, але тепер йому треба готуватися безпосередньо до Ріо.

Першим тренером Івана Іванова є Володимир Попов. У збірній Іванова тренує Станіслав Дрюков. Довгі роки з Іваном у його рідному місті працює тренер Сергій Долинський (триатлон і велоспорт). Останнім часом допомагали земляку й інші місцеві тренери - у плаванні з Івановим працювала Ганна Савельєва, а за легкоатлетичні успіхи відповідала Надія Городинець.


Артем ДУМА

спорт, триатлон, Іван Іванов, Олімпіада

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.