ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:11 14.07


Половина комунальних підприємств Полтави знаходяться "під крилом" трьох партій

Всеукраїнський рух проти політичної корупції "Під контролем" дізнався про те, представники яких партійних прапорів управляють комунальними підприємствами Полтави.

"Під контроль" представників руху потрапило 14 комунальних підприємств, профільний заступник міського голови та начальник управління житлово-комунального господарства. Відтак, загалом у список увійшли 16 посадовців.

Виявилося, що очільники 50 відсотків комунальних підприємств (8 посадовців) – безпартійні. Втім, усіх їх (як і решту керівників комунальних підприємств, відповідно до Закону "Про місцеве самоврядування в Україні") на посаду призначав міський голова Олександр Мамай, представник "Совісті України" ще за минулої каденції. Більшість з них займають свою посаду близько 4-5 років.

Двоє посадовців – представники політичної партії "Рідне місто". Перший - заступник Полтавського міського голови з питань житлово-комунального господарства Олексій Чепурко, який зайняв свою посаду після місцевих виборів 2015 року. Другий - Юрій Кропивка – начальник КП "МШЕД" із квітня цього року.

Ще п'ять комунальних підприємств знаходяться під керівництвом представників "Совісті України". А це означає, що трохи менше третини комунальників Полтави працюють безпосередньо під опікою Олександра Мамая, який є першим номером у списку цієї політичної партії. На особливу увагу заслуговує начальник Управління житлово-комунального господарства – Сергій Сінельник. Займає свою посаду він із 2011 року. Не так давно про посадовця згадували "Наші гроші".

Єдиний представник у комунальній сфері міста від Блоку Петра Порошенка - Олександр Нос. Лише у квітні цього року він зайняв посаду директора КП "Полтава-сервіс". До цього тривалий час очільником підприємства був Віктор Передерій – представник "Совісті України". Його 21 серпня 2015 року поліція затримала за підозрою отримання хабара у розмірі 1800 долларів США. Саме стільки, за версією правоохоронців, коштує можливість укладання двох договорів оренди торгових місць на території комунального ринку "Браїлки". На початку вересня Віктора Передерія випустили під заставу в 49 тисяч гривень. Зараз кримінальне провадження розглядають у Октябрському районному суді Полтави.

Підсумовуючи, варто зазначити, що близько 50 відсотків комунальних підприємств Полтави знаходиться "під патронатом" трьох політсил - "Совісті України", "Рідного міста" та Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

політика, комуналка, ЖКГ

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.