ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:21 15.07


Анастасія Ковальчук - у півфіналі командного чемпіонату світу з більярду

15 липня в Ростові-на-Дону (Росія) на командному (парному) чемпіонаті світу з більярдного спорту у "Вільній піраміді" жіноча збірна України, в якій грають Анастасія Ковальчук із Кременчука і Тетяна Тучак із Вінниці, здобули перемогу у чвертьфіналі й вийшли до півфіналу.

У чвертьфіналі українки упевнено перемогли Росію-10 (в її складі грали Наталія Трофименко з Москви і Катерина Максимова з Тольятті) - 4:1. Ковальчук-Тучак виграли три перші партії і вийшли вперед - 3:0. У четвертій партії перемогли росіянки (рахунок став 3:1). У п'ятій партії українки здобули вирішальну, четверту перемогу, як кажуть, в одну лузу - 8:1. Останній восьму кулю у цій партії у лузу загнала Анастасія Ковальчук - для цього нашій землячці довелося частково лягти на стіл, щоб у складній ситуації організувати влучний удар уздовж ближнього борту більярдного столу.

16 липня у півфіналі суперницями українок буде збірна Росії-1, у складі якої грають багаторазова чемпіонка світу у "Вільній піраміді" Діана Миронова (Москва) та багаторазова призерка світових чемпіонатів Ольга Мілованова (Санкт-Петербург). З кожною із них наша землячка Анастасія Ковальчук багаторазово зустрічалася у вирішальних матчах чемпіонатів Європи та світу, щоправда, в особистих першостях. Тепер випала нагода зіграти у командному (парному) чемпіонаті світу. Цікаво, що у чвертьфіналі збірна Росії-1 перемогла минулорічних командних чемпіонок світу – жіночу збірну Білорусі (Олександра Гізельс - Катерина Перепечаєва) - 4:1.

Вийшовши до півфіналу, Ковальчук-Тучак (минулого року вони були срібними призерками командного чемпіонату світу-2015) й цього разу гарантували собі як мінімум бронзові медалі чемпіонату світу-2016 та призовий фонд (на двох) - 300 тисяч рублів. Чемпіонки світу серед жінок тут отримають 800 тисяч (на двох), а срібні призерки - 600 тисяч (на двох).

спорт, більярд, Ковальчук

За темою:

  • Преемники великих футбольных тренеров: кто продолжит их дело
  • Полтавський депутат для економії електрики пропонує зупинити тролейбусний рух
  • Сервісні центри МВС Полтавщини видали цьогоріч 14 800 посвідчень водія
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.