ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:49 15.07


З Сули виловили 500 кілограмів мертвої риби

За попередніми оцінками, внаслідок забруднення акваторії Сули національному природному парку "Нижньосульський" завдано збитків на загальну суму близько 12 мільйонів гривень. З Сули виловили півтонни мертвої риби.

Збитки парку через забруднення Сули оцінили у 12 мільйонів. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Міністерства екології та природних ресурсів. Працівниками парку спільно зі спеціалістами Держекоінспекції в Полтавській області проведено натурне обстеження акваторії та прибережної смуги Сули та здійснюється постійний моніторинг екологічного стану річки. Також проводяться заходи щодо збору та утилізації мертвої риби, відібрано зразки риби та води для подальших аналізів та встановлення причин її загибелі. Загалом зібрано та утилізовано близько 500 кілограмів риби. 

Крім того, обмежено доступ для купання, відпочинку та вживання водних живих біоресурсів. З метою встановлення та притягнення до відповідальності винних осіб у забрудненні Сули в межах парку зібрано та передано відповідні матеріали до правоохоронних органів, - заявили у Мінприроди.
Голова Державної екологічної інспекції Андрій Заїка заявив, що в отруєнні річок пестицидами, скиданнями промислових і комунальних підприємств, що призвело до масової загибелі риби, винні місцеві органи влади.

Сула, екологія, забруднення

За темою:

  • На Полтавщині стартує конкурс "Екологічні громадські ініціативи"
  • У Полтаві зафіксували забруднення Пушкарівських ставків
  • У Полтаві розчищають водойми від сміття
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.