ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:56 16.07


У Горішніх Плавнях на свято поплавали на "драконах"

16 липня у Горішніх Плавнях відбулися змагання з веслування на човнах "Дракон" на призи компанії "Ferrexpo". Взяли участь у стартах аматори та професіонали з Кременчука, Полтави та Горішніх Плавнів.

Команди змагалися на чотирьох човнах місткістю 22 людини: 20 веслувальників (десять правих та стільки ж лівих), один рульовий та один барабанщик, який задає ритм веслування для усього екіпажу. Заїзди - на дистанціях 200 та  500 метрів із поворотом. Аматорські команди стартували з гандикапом, щоб після двохсотметрівки виявити рівень суперників. Професійні екіпажі з Кременчука, Полтави та Горішніх Плавнів боролися за перемогу у рамках чемпіонату Полтавської області. Виграла команда господарів, другими на фініші були полтавці.

Веслування на човнах "Дракон", або драгонбот з’явився у Китаї більш ніж дві тисячі років тому. На кожному човні повинні бути макет голови дракону, хвіст та барабан, за допомогою якого задається ритм веслування для всього екіпажу.
Додатковим випробуванням для учасників змагань та глядачів стала спека - у Горішніх Плавнях температура сягає позначки +37 градусів. Змагання проходили на місцевому пляжі "Барбара" - вони входять у програму святкування Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

спорт, веслування, драгонбот, Горішні Плавні

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.