ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

00:51 17.07


Розсошенці і Горбанівка вперше відсвяткували День села. ВІДЕО

16 липня приміські Розсошеннці та Горбанівка вперше спільно відсвяткували День села. Був концерт, "польова" каша та майстер-класи, а завершилося дійство виступом "Живих барабанів" та святковим феєрверком.

Обидва населені пункти входять до складу Щербанівською сільської ради – унікального територіального об’єднання не лише на теренах Полтавщини, але й країни загалом. Адже це одна з найкрупніших за кількістю населення сільська рада в Україні. До її складу входять села Щербані, Розсошенці, Горбанівка, Нижні Млини, Гора, Шмиглі і Тютюнники, де проживає загалом понад 11 тисяч чоловік – кожен шостий житель Полтавського району.
Після того, як торік сільським головою став Ігор Процик, тут значно пожвавилася культурно-масова робота. І ось вперше Розсошенці і Горбанівка спільно відсвяткували День села. Він почався хресною ходою від церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Горбанівці до святого джерела, де за переказами свого часу і було знайдено знамениту ікону Божої Матері Горбанівської. Очолив ходу архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
А головні культурно-мистецькі заходи відбулися на майданчику біля Розсошенської гімназії. Тут працювало містечко майстрів, майстер-класи з вишивки бісером, плетіння тощо, була розгорнута фотовиставка з історії та сучасності Розсошенців і Горбанівки. Усі бажаючі могли поласувати й "польовою" кашею.

Зрештою всі зібралися біля імпровізованої сцени, де й відбувся святковий концерт. Окрім місцевих учасників художньої самодіяльності з Розсошенського та Щербанівського будинків культури, з Гори та Нижніх Млинів, учнів Розсошенської гімназії, сільчан вітали і наші відомі митці: Олена Білокінь, Сергій Зосимов, Віктор Ландар, Володимир Раковський, Олександр Телик. А завершилося дійство виступом "Живих барабанів" та святковим феєрверком.


Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ

свято, культура, мистецтво, Розсошенці, Горбанівка

За темою:

  • У Полтаві проведуть Великодній ярмарок
  • Полтавську кінологічну службу привітали зі святом
  • Полтавці відзначили Міжнародний день Новруз
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.