ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:50 17.07


День виборів. На Полтавщині видають бюлетені без паспорту

Випадки видачі бюлетенів без паспорту зафіксовано на 151-му виборчому окрузі на Полтавщині.

Випадки видачі бюлетенів без паспорту зафіксовано на 151 виборчому окрузі на Полтавщині.
Крім того, у ДВК повідомляють про спроби отримати бюлетені особами, які не мають на те права, зокрема, йдеться про спроби отримати бюлетені на інших членів родини. Спостерігачі від кандидата Олексія Рябоконя фіксують такі порушення, складають відповідні акти та викликають поліцію. Така ситуація була зафіксована у Малютинцях Пирятинського району, де члени ДВК відмовили виборцю видачі бюлетеню на прізвище іншої людини. Аналогічну ситуацію зафіксували на одній з дільниць Гадяча.
Згідно із законодавством, статтею 158-1 Кримінального кодексу України за незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз, передбачено покарання як для виборця, так і для члена ДВК, який вчинив таку дію.
За законом такі дії караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Учора в інтернеті було оприлюднено відео, на якому Вячеслав Демчук, керівник Лохвицького районного осередку "Батьківщини" та колишній міський голова Лохвиці, проводить "інструктаж" членів виборчої комісії.

Речник обласної поліції Юрій Сулаєв повідомив, що цей факт зареєстровано правоохоронцями Полтавщини.

 

вибори, підкуп, закон, поліція

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.