ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:48 17.07


На Полтавщині зникли 18,3 гектари полезахисних лісосмуг

Україна втрачає тисячі гектарів полезахисних лісосмуг, які повинні захищати сільськогосподарські угіддя від посухи й ерозії ґрунтів, повідомляє Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру.

Держгеокадастр провів дослідження стану захисних насаджень у 12 областях, де проблема стоїть особливо гостро: це Вінницька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.

Результати дослідження показали серйозне відхилення фактичних площ зелених захисних насаджень від показників, визначених за даними експлікації землі в проекти роздержавлення і приватизації земель сільськогосподарських підприємств (1995-1997 рр.). Загальні втрати в 12 регіонах складають 10,071 тисяч га.

Зокрема, на Полтавщині втрачено 18,3 га полезахисних лісосмуг, які затримують сніг і зберігають вологу для майбутнього врожаю, не дають зливам змивати родючий ґрунт із полів, стримують вітер і пилові бурі.

Найбільші втрати захисних лісосмуг полів зафіксовані в південних регіонах України: Херсонській (3271,2 га), Запорізькій (2266,4 га), Миколаївській (1653,8 га) та Одеській (1638,1 га) областях.

Держгеокадастр, земля, екологія, лісосмуга

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.