ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:41 18.07


Геннадій Кернес знову не приїхав на суд до Полтави

Сьогодні у Київському районному суді Полтави мало відбутися судове слухання у кримінальній справі Геннадія Кернеса, але обвинувачений не з’явився на суд через операцію.

Останній раз на слуханні справи у Полтаві очільник Харкова був два тижні тому - 4 липня. Тоді ж Геннадій Кернес доніс до відома суду, що 18 липня не зможе бути присутнім на засіданні через операцію, яку планують провести за кордоном. Також головний фігурант даної справи зазначив, що після операції буде реабілітаційний період, який триватиме не менше декількох тижнів, а приїжджати до Полтави частіше, ніж за два тижні, Кернес не може через свій тяжкий стан. Тож суд постановив наступне засідання провести 11 липня, але ні мер Харкова, ні його адвокати не з’явились на слухання. Наступний розгляд справи мав відбутися 18 липня.

Під час останнього засідання за участі Кернеса прокурори наголошували, що розгляд справи триватиме декілька років, і постійне перенесення засідання може спричинити суттєве затягування судового процесу. На зауваження сторони обвинувачення, харківський міський голова попрохав прокурора "не тиснути на педалі".

Я просив би вас не тиснути на педалі, швидкість тут ні до чого. Майте повагу до фізичного стану людини. Зрозуміло, що ви хочете якомога швидше завершити цю сфабриковану справу, але необхідно враховувати особливості мого поранення, яке доволі серйозне,

- зауважив Геннадій Кернес.

Нещодавно, 15 липня, Харківський міський голова в одній із соціальних мереж опублікував знімок з лікарні, де повідомив, що вже виходить з-під наркозу, а сама операція тривала дев'ять годин. Нагадаємо, поранення Кернес отримав у квітні 2014 року, під час спортивної пробіжки. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Замах на вбивство".

Довідка:

Слідчі ГПУ 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 2, 3 статті 27, частини 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), частинами 2, 3 статті 27, частини 2 статті 127 (катування), частинами 2, 3 статті 27, частини 2 статті 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців Євгена Сміцького та Віталія Блінніка.

Кернес, суд

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.