ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:56 18.07


На Полтавщині за 10 млн грн придбають нове медичне обладнання

Для обласної клінічної лікарні ім.М.В.Скліфосовського та обласної лікарні відновного лікування придбають медичне обладнання за 10 мільйонів гривень.

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Лисака, дане обладнання дозволить значно оптимізувати та покращити надання допомоги тим пацієнтам, що мають хвороби серця.

Нашим департаментом було проведено моніторинг та дослідження на предмет необхідності додаткових коштів у сфері охорони здоров’я області. Особливу увагу ми приділили забезпеченню нового обладнання для лікування серцево-судинних та онкологічних захворювань. До кінця цього року, згідно з нашими розрахунками, загальна потреба у додаткових коштах становить 155 млн грн. Додаткові кошти дозволять поповнити запаси медикаментів та засобів медичного призначення. Наприклад, у ПОКЛ ім. Скліфосовського передбачено виділення близько 2 млн грн, з них частина коштів піде на надання невідкладної допомоги у відділені інтервенційної радіології. Планується, щоб у цьому медзакладі з’явилась артроскопічна стійка з додатковими функціями, два УЗД-апарати експерт-класу з конвексним, поверхневим та ректальним датчиками, один з яких планується використовувати у відділені анестезіології та інтенсивної терапії,

- повідомив Віктор Лисак.

Вартість нового медобладнання для ПОКЛ ім. М.В.Скліфосовського складає близько 6 млн грн. Обласна лікарня відновного лікування теж отримає нове обладнання на суму 4 мільйони грн. На ці кошти заклад отримає артроскопічну стійку, стіл операційний рентген-прозорий, а також обладнання для пацієнтів, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

медицина, бюджет

За темою:

  • Запалення очей: сучасні методи лікування
  • Как получить стоматологическую помощь: куда лучше обращаться с возникшими зубными проблемами
  • Полтавська обллікарня співпрацюватиме з литовськими колегами з Паневежиса
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.