ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:15 08.12


Суд відмовився поновити на посаді секретаря Полтавської міськради Карпова

У Полтаві суд відмовив у задоволенні позову Андрія Карпова. Він хотів поновитися на посаді секретаря Полтавської міської ради.

За його усунення проголосували депутати.

Суспільному Карпов повідомив, що судове рішення планує оскаржити.

У Полтавському окружному адмінсуді 7 грудня відбулося перше засідання по суті у справі за позовом проти міської ради колишнього секретаря Андрія Карпова, депутата від "Європейської солідарності".

"Визнати протиправним та скасувати рішення позачергової 38-ї сесії 8-го скликання Полтавської міської ради від 28 липня 2023-го року про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади секретаря Полтавської міської ради 8-го скликання Карпова Андрія Анатолійовича. Стягнути з Полтавської міської ради на користь Карпова Андрія Анатолійовича середній заробіток за час вимушеного прогулу", — сказав колишній секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов.

На засіданні спочатку досліджують письмові, а далі ― відеодокази у справі. Це, зокрема, запис трансляції сесії міської ради від 28 липня цього року. Тоді Андрія Карпова усунули з посади за рішенням депутатів, за це проголосували таємно. А новим секретарем призначили Катерину Ямщикову від партії "Слуга народу".

"Жодних підстав, які б обґрунтовували необхідність ухвалення такого рішення, у цьому рішенні не зазначено. Була порушена сама процедура скликання позачергової сесії, оскільки вона була скликана за один день. Відкриття і ведення сесії було здійснене не секретарем міської ради як виконувачем обов’язків міського голови за його відсутності, а було здійснено іншою особою ― депутатом Ямщиковою, що є порушенням закону «Про місцеве самоврядування»", — розповів представник Андрія Карпова Арсеній Санін.

Справа поновлення на посаді секретаря Полтавської міськради Андрія Карпова

Судді Полтавського окружного адмінсуду.  

Представниця Полтавської міської ради Марія Приведьон на засіданні повідомила, що сесія відбулася законно, порушень в ухвалені рішення про усунення з посади Карпова не було.

"Вважаємо, що дані доводи є необґрунтованими. Депутати ухвалили таке рішення, ми вважаємо, що це була втрата їхньої довіри до пана Карпова. Законом не передбачено, що вони повинні обґрунтовувати дані підстави, підстави звільнення. Якщо пан Карпов не вчинив даних дій, щоб скликати сесію на вимогу депутатів, то у депутатів були всі правові підстави скликати свою сесію", - зазначила представниця Полтавської міської ради Марія Приведьон.

Після дослідження доказів відбулися судові дебати, а потім колегія суддів ухвалила рішення відмовити у задоволенні позову Карпова. Останній Суспільному повідомив, що це рішення буде оскаржувати.

Чому Андрія Карпова звільнили з посади секретаря міської ради

Із посади секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова усунули 28 липня 2023-го року. Під час таємного голосування рішення підтримав 31 депутат, ще один бюлетень був зіпсований.

На засіданні депутат міської ради від "Рідного міста" Едуард Волков оголосив, що Карпов, зокрема, не скликав сесії на вимогу депутатів та не виконував свої повноваження, за час його роботи невчасно розпочали покіс трави, є незадовільний стан каналізації та доріг у громаді. Це й стало причиною для звільнення.

Андрій Карпов ці звинувачення відкинув, з рішенням та проведенням сесії загалом не погодився. Назвав це "захопленням влади" і наклав "вето" на рішення. Проте пізніше він передав офіційні печатки Катерині Ямщиковій, яку призначили на посаду секретаря.

Андрій Карпов – нині депутат міської ради, а раніше балотувався на посаду міського голови від партії "Європейська солідарність". Народився у Полтаві. Відомий як блогер Андрій Полтава.

Андрія Карпова обрали секретарем Полтавської міської ради 19 березня 2021-го року. Обов’язки голови Полтавської міської ради він виконує після того, як з цієї посади звільнили Олександра Мамая.

суд, Андрій Карпов, секретар міськради, поновлення

За темою:

  • Карпов програв апеляцію про поновлення на посаді секретаря міськради
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.