ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:15 16.12


"ЩДК по-полтавськи": третій сезон отримав одразу двох переможців

Протягом дванадцяти місяців 2023 року полтавські інтелектуали змагалися у лізі "ЩДК по-полтавськи" під патронатом нашого видання. Серед 14 команд-учасниць дві фінішували з найкращими показниками - "Брама" та "Вабі Сабі".

1915 року Віра Холодна набула шаленої популярності - почали надходити  листи від закоханих шанувальників. Тоді чоловік Віри пригрозив, що ризикне ЗРОБИТИ ЦЕ та перестріляє всіх залицяльників. Дайте відповідь дієсловом французького походження, ЗРОБИТИ ЩО?

Відповідь: Дезертирувати.

Йшла війна і поки одні писали листи акторці, її чоловік був у війську. В дійсності, Володимира Холодного невдовзі важко поранили, він був нагороджений та повернувся додому. Віра Холодна - видатна акторка німого кіно, яка народилася у Полтаві.

Перед вами було одне із запитань останньої гри року. Команди, як завжди, мали відповісти на 36 запитань, на відповідь на кожне знавці мали 60 секунд. У підсумку перемогу святкували «Параінтелектуали» (капітан Олександр Бунін), які набрали 20 очок. На другому місці з відставанням у два залікових пункти — «Шабля», ще три команди розділили місця з третього по п'яте.

Для «Параінтелектуалів» це була друга звитяга в сезоні, у липні вони виграли гру разом із командою «Барбара Бар». Цікаво, що у січні, у першій грі сезону, перемогу святкувала все та ж «Барбара Бар». А найбільше перемог в іграх сезону здобула «Брама» — 4.

Що стосується загальних підсумків сезону, то боротьба за чемпіонство завершилася непередбачувано — одразу два команди набрали абсолютно однакову кількість балів — по 224. І обидві вони — і «Брама» (капітан Олексій Мороз), і «Вабі Сабі» (капітан Юрій Васильєв) проголошені переможцями ліги в 2023 році. Третє місце у загальному заліку — у «Шаблі». Наступні місця у шістці кращих зайняли БТВ, «Шляхта» та «Святий Максиміліан».

Найкращі колективи грудня і всього сезону отримали призи та подарунки, а всі інші команди — книги, сучасну українську художню літературу. Організатори висловлюють вдячність відомому полтавському видавцю та меценату Олексію Петренку за круті презенти.

Фото — Сергій Чорномаз

ЩДК, проєкт, інтелект, дозвілля

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.